Forbrugerkemi

Her er otte kendte produkter, der indeholder allergibomben MI

De er ofte uden parabener - men kan være allergifremkaldende.

Forbrugerkemi

I en markedsundersøgelse fandt Videncenter for Allergi det allergifremkaldende stof methylisothiazolinone i blandt andet disse produkter.

Flere af dem reklamerer med at være uden parabener.

Dove Silk Glow Shower gel

Bodyshampoo uden parabener. Sælges på at give »Silky smooth skin«. Produktet vaskes af, men også den type produkter kan give allergi over for MI.

Family Fresh Aloe Care

Bodyshampoo, som fremhæver, at den er uden parabener. Sælges på at være inspireret af naturen og en »ren fornøjelse for hele familien«.

Tripple Active

Ansigtscremen fra L’Oreal indeholder ikke parabener. Produktet er testet under dermatologisk kontrol. Indholdet af MI er ekstra problematisk, fordi cremen sidder på hele dagen.

Dream Fresh BB

Makeupcremen kan bruges med eller uden creme under. Indeholder ikke parabener; det fremhæves ikke på tuben. Indholdet af MI er ekstra problematisk, fordi cremen sidder på hele dagen.

Nivea Pure & Natural-serien

Skintonic og cremer reklamerer med at være uden parabener, silikone og farve, men med økologiske olier og aloe vera. Ifølge Beiersdorf, der står bag Nivea, bliver MI udfaset i løbet af 2014.

Huggies Pure

Vådservietter, som både sælges som gentle (milde) og pure (rene) og med naturlige fibre. Indeholder både parabener og MI. Ekstra problematiske, fordi de bruges på intime dele af barnets krop.

Garnier Mineral Extra Care

Antiperspirant rollon, som sælges på, at den er uden alkohol og parabener. Indholdet af MI er ekstra problematisk, fordi stoffet sidder på hele dagen.

Vival hårcreme

Cremen til at forme håret indeholder både parabener og MI. Indholdet af MI er ekstra problematisk, fordi cremen sidder i håret hele dagen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce