problematisk. Firmaet Huggies fjernede i foråret et konserveringsstof fra disse vådservietter for blot at erstatte det med et nyt, som er i EU's søgelys.
Foto: Huggies

problematisk. Firmaet Huggies fjernede i foråret et konserveringsstof fra disse vådservietter for blot at erstatte det med et nyt, som er i EU's søgelys.

Forbrugerkemi

Vådservietter døjer fortsat med ubehagelig kemi

Vådservietter har efter nylancering stadig problemer med problematiske stoffer.

Forbrugerkemi

Firmaet Huggies trak tidligere i år deres vådservietter tilbage, efter at en test hos Forbrugerrådet Tænk havde sat spot på, at de indeholdt et problematisk konserveringsstof, det såkaldte M1, der kan give allergiske reaktioner, hvis man kommer i kontakt med det.

Nu har firmaet lanceret nye vådservietter. Men de indeholder sammen med over halvdelen af de øvrige vådservietter i en test fra tidligere i år hos Forbrugerrådet Tænk et stof, som forbrugerorganisationen ikke kan anbefale til hverken børn eller voksne.

LÆS ARTIKEL

Generelt klarer vådservietterne sig bedre end tidligere, men for eksempel Huggies har udskiftet konserveringsstoffet M1 med et andet konserveringsstof, som hedder phenoxyethanol.

I alt 19 af de 30 testede vådservietter indeholder dette konserveringsmiddel, der ifølge de franske sundhedsmyndigheder ikke bør anvendes i produkter til pleje i bleområdet hos babyer.

»Vi vil derfor ikke anbefale vådservietterne, før EU’s videnskabelige komité er kommet med sin vurdering af, om det er sikkert at bruge phenoxyethanol«, siger Forbrugerrådet Tænk i en pressemeddelelse.

Stine Müller, der er testansvarlig i Forbrugerrådet Tænk, er glad for, at Huggies har fjernet det allergifremkaldende konserveringsmiddel MI.

»Det er naturligvis glædeligt, når producenter vælger at fjerne allergifremkaldende stoffer fra produkter. Men jeg forstår ikke, at man vælger at erstatte det med et konserveringsmiddel, der måske heller ikke er uproblematisk, og som derfor lige nu bliver undersøgt i EU«, siger hun.

Huggies meddeler, at de i løbet af 2015 vil lancere nye vådservietter uden phenoxyethanol.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce