0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Genbrugspap er godt for miljøet og skidt for sundheden

Viljen til genbrug er høj blandt forbrugerne. Men genbrugspap i fødevareemballager kan true deres sundhed, advarer forskere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

Fødevaremyndighederne fraråder, at du oppbevarer din pizza i en pizzabakke, fordi den kan afgive skadelige stoffer. De stammer med stor sandsynlighed fra genbrugspap i emballagen, vurderer eksperter.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det ser så autentisk og miljøvenligt ud, når køkkenrullen er af 100 procent genbrug, eller rosinerne er pakket i brunt papir.

Men når baconen fedter af på køkkenrullen, eller de saftige rosiner hygger sig i pakken, så risikerer forbrugeren, at maden bliver forurenet med skadelige kemikalier som fluorstoffer, bisphenol A, tryksværte og mineralske olier.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu