Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

DUER IKKE. Isterningebakker er lavet til at fryse is i - og ikke andet, mener eksperten. (Arkivfoto)
Foto: PETER HOVE OLESEN

DUER IKKE. Isterningebakker er lavet til at fryse is i - og ikke andet, mener eksperten. (Arkivfoto)

Kemibrevkassen

Kemibrevkasse: Må man fryse babymos?

En læser spørger, om det kan være skadeligt at fryse babymad i isterningebakker.

Kemibrevkassen

Spørgsmål:

Jeg er sundhedsplejerske og deltog for nylig i en mødregruppe, hvor vi talte om overgangsmad. Vi blev i tvivl om, om man stadig må fryse babymad, f.eks. grønsagsmos, i isterningebakker. Og om der mon findes isterningebakker i et materiale, der ikke afgiver stoffer til maden.

Jeg kan se af et tidligere svar på forbrugerkemi.dk, at I anbefaler ikke at fryse modermælk i isterningebakker på grund af fedtindholdet.

LÆS BREVKASSE

Svar:

Vores generelle råd omkring emballage til fødevarer er kun at bruge emballage til det, det er beregnet til. Isterningebakker er ikke beregnet til overgangsmad, så hvis I vil være forsigtige, kan I bruge emballage, som er beregnet til at fryse fødevarer ned i - og i øvrigt tage de forholdsregler, der eventuelt står i deklarationen, i betragtning. Isterningebakker er generelt lavet til at fryse vand i. De mindste fryseposer er vist på 2 liter, men jeg har et godt råd fra en kvinde til en anden: Brug poseklemmer imellem portioner af mos el. lign. Så er der plads til flere portioner i hver frysepose – og de kan let klippes af til brug.


FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce