Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kemibrevkasse: Sutteflasker giver dårlig samvittighed

Man kan ikke helt skåne sit barn for risici, blot følge med den nye viden om problematiske stoffer.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål:

For tre år siden brugte jeg nogle Avent-plastsutteflasker til min søn, og pludseligt kom det frem i medierne, at bisphenol A var hormonforstyrrende. I dag er Avent flaskerne uden bisphenol A, men det var de jo desværre ikke dengang.

LÆS BREVKASSE

Jeg ved godt, at jeg ikke kan gøre noget ved det nu, men jeg har dårlig samvittighed over at have brugt plastflaskerne til min søn, hvis stoffet er hormonforstyrrende.

Hvor stort er problemet med i forhold til bisphenol A, og hvor meget ved man om dets skadelige effekt?

Svar:

Jeg forstår godt din bekymring, men der er vist ingen, der præcist kan svare dig på, hvor problematisk bisphenol A er. Du skal nok hellere se bisphenol A som én risiko blandt mange. Dit barn bliver udsat for risici hele tiden, og du kan ikke fjerne dem alle sammen, men du kan gøre forskellige ting for at undgå dem.

Hvis du vil være forsigtig, kan du gøre så meget som muligt, bl.a. ved at følge med, når der hele tiden kommer ny og mere viden om problematiske stoffer i vores hverdag.

LÆS ARTIKEL

Man mistænker bisphenol A for at være hormonforstyrrende og påvirke hjernens udvikling. Men forskerne er ikke sikre på, at stoffet har nogen effekt, når det indtages i så små mængder, som man risikerede før forbuddet mod bisphenol A i sutteflasker m.m.

Du kan læse mere om bisphenol A under Kemiinfo på forbrugerkemi.dk .

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden