Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kemibrevkasse: Er tennisbolde, der lugter kraftigt, farlige?

En læser får ondt i hovedet af bolde der lugter kraftigt.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læser Hege: Jeg har købt nogle tennisbolde, som har vist sig at lugte så kraftigt af petroleum, at jeg får ondt i hovedet af det. Hvor kan jeg sende dem hen for at få dem undersøgt?

Svar:

Rigtig mange forbrugere er bekymrede over produkter, som har en stærk lugt. Den stærke lugt kan skyldes mange ting, lige fra produktionsfejl til særlig følsomhed hos det enkelte menneske, som oplever lugten som generende.

LÆS OGSÅ Lugten skyldes, at der afdamper nogle kemikalier fra tennisboldene. Men det, at et stof lugter stærkt, behøver ikke at betyde, at det er problematisk for miljø eller sundhed.

Et af de råd, som vi helt generelt giver, er at stille det, som lugter, til udluftning i nogle dage. Hvis boldene bliver ved med at lugte kraftigt, kan du forhøre dig i butikken, for det kan jo eventuelt skyldes en produktionsfejl.

Der er helt sikkert mange laboratorier, der gerne vil hjælpe dig med at få boldene undersøgt, men det bliver dyrt og vil normalt ikke være noget, private vil give sig i kast med.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden