Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT
Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kemibrevkasse: I tvivl om fluorstoffer

Hvad betyder KbA og hvordan kan man undgå flourstoffer i regntøjet?

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læser Karen: Hvad er kriterierne for KbA-bomuld? Jeg har kig på et vandtæt underlag (til en børneseng) der er KbA-mærket. Jeg ville have haft et med GOTS-mærket, da de forbyder fluorstoffer, og det vil jeg undgå. Ved I, om KbA forbyder fluorstoffer? Angående regntøj: Jeg har været i kontakt med en toksikolog, der siger, man stort set ikke kan finde regntøj, der ikke er imprægneret med fluorstoffer (heller ikke PU, PUR eller polyamid), og at jeg ikke kan stole på, at det er sandt, når regntøjsproducent fortæller, at de ikke bruger nogen form for fluorstoffer i regntøjet.Er det toksikologen, der er overhysterisk, og bør jeg stole på det, når en regntøjsproducent på forespørgsel via mail siger, at de ikke bruger fluor i deres regntøj?

Svar:

KbA stå for ’Kontrolliert biologischer Anbau’ og kan egentlig oversættes med ’økologisk’. KbA betyder blot, at produktet kalder sig økologisk efter samme logik, som at et supermarked har lov til at skrive, at et produkt er økologisk, uanset hvilken (officielt anerkendt) mærkningsordning der er tale om.

LÆS OGSÅ Før jeg kan svare på, hvilke krav der stilles til tøjet, er du derfor nødt til at spørge forhandleren, hvad det er for en certificering, der ligger bag.

Med hensyn til fluorstoffer i regntøj vil jeg give dig ret i, at det er svært at gennemskue, om regntøj indeholder fluorstoffer eller ej. Vi har ikke testet, om fluorfrit regntøj nu også er fluorfrit, så jeg kan i virkeligheden ikke give dig et kvalificeret bud på, om de nævnte firmaer taler sandt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden