Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

varedeklaration. Der er kun krav om fuld deklaration af indholdsstofferne på varer indenfor nogle få produktgrupper, og lim hører ikke blandt dem.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kemi: Hobbylim kan indeholde problemstoffer

Gravid læser spørger, om lim kan indeholde problematiske stoffer.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ida Lund:

Er det korrekt, at lovgivningen er lavet om, så al hobbylim er CE-mærket og/eller vandbaseret? Og betyder det, at man gerne må lime med hobbylim, når man er gravid

Jeg har købt en limstift, som har CE-mærke på. Men der er ingen liste med ’ingredienser’, så jeg har ingen ide om, hvorvidt den er o.k. eller ej.

Berit Asmussen:

Alle hobbyartikler til børn under 14 år skal være CE-mærket. Mærket viser, at produktet lever op til EU's lovgivning om sundhed og sikkerhed for legetøj. Der er kun krav om fuld deklaration af indholdsstofferne på varer indenfor nogle få produktgrupper, og lim hører ikke blandt dem.

LÆS ARTIKEL

Når du køber hobbylim med CE-mærket, kan du altså være sikker på, at lovgivningen om kemiske stoffer i legetøj er overholdt, men det betyder ikke, at der ikke er problematiske stoffer i produkterne.

Og så længe du ikke kan få en fuld indholdsdeklaration, kan du ikke vide dig sikker på, at der ikke er stoffer i produktet som er problematiske for miljø og sundhed.

Du kan også finde lim med A-mærket på. Det udstedes af brancheforeningen for formnings- og hobbymaterialer og sikrer dig mod de mest problematiske indholdsstoffer. Det er dog ikke en garanti for, at produkterne er helt uden problematiske stoffer.

Derfor er det måske interessant, at A-mærket også betyder, at du på forlangende skal kunne få udleveret et datablad, som bl.a. skal indeholde en liste over alle indholdsstofferne i produktet. Det betyder, at du har mulighed for at slå alle indholdsstofferne op på vores hjemmeside, forbrugerkemi.dk.

Hvis du vil være forsigtig, kan du sørge for god udluftning, når du limer, eller få en anden til at lime for dig, mens du er gravid, og når du ammer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden