Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Allergifremkaldende. Håndsprit kan indeholde stoffer, der kan fremkalde allergi. Det kan være svært at gennenmskue for forbrugeren, da det er ikke lovpligtigt at deklarere indholdsstoffer i håndsprit.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kemibrevkassen: Håndsprit kan give allergi

Både håndsæbe og håndsprit kan indeholde stoffer, der kan fremkalde allergi.

Kemibrevkassen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regin Thorsteinsson: Er det rigtigt, at håndsprit kan give irritation af luftvejene, og at håndsæbe, som indeholder isopropynol, kan være allergifremkaldende? Kan I i givet fald anbefale et andet produkt, som ikke er allergifremkaldende?

Berit Asmussen:

Jeg kan desværre ikke fortælle dig, om der er stoffer i håndsprit, som kan irritere luftvejene. Og det kan være svært at finde ud af, medmindre du spørger producenten direkte – og får svar. Det er nemlig ikke lovpligtigt at deklarere indholdsstoffer i håndsprit eller såkaldte hånddesinfektionsmidler.

LÆS ARTIKEL

Både håndsæbe og håndsprit kan indeholde stoffer, der kan fremkalde allergi.

For eksempel er alle parfumestoffer allergifremkaldende i mindre eller større omfang. Håndsæbe skal deklareres fuldt ud, så her kan du slå stofferne op ét efter ét på vores hjemmeside og finde ud af, om der er et eller flere stoffer, som er problematiske.

Hvis du vil have et produkt, hvor risikoen for allergi er minimal, kan du vælge et med mærket Den blå krans.

Så undgår du parfume og andre kendte allergifremkaldende stoffer, men mærket stiller ikke krav til indholdsstoffer med andre effekter på miljø og sundhed. Produkter med Den blå krans skal bære en fuld indholdsdeklaration. Det er derfor muligt at se de allergimærkede midler efter i sømmene ved at slå stofferne op på forbrugerkemi.dk.

Vil du også undgå stoffer, som kan belaste sundheden på andre områder end allergi, og samtidig have et produkt med så få miljøbelastende stoffer som muligt, kan du vælge et produkt med Svanen eller Blomsten, som begge er officielle miljømærker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden