Foto: ADRIAN JOACHIM
Guides

»Alkohol er et socialt middel«

Sundhedsstyrelsen løftede pegefingre virker ikke, og alkohol er ikke kun af det onde, mener Torben Steno.

Guides

De danske sundhedsmyndigheder har i denne uge løftet adskillige formanende pegefingre - især over for unge danskeres forbrug af alkohol.

Introture skal være alkoholfri, og danskernes EU-rekord i druk skal brydes, mener Sundhedsstyrelsen.

LÆS ARTIKEL

Men alkohol er et socialt middel, der ikke skal være forbundet med forbud, skyld og skam, mener journalist og tv-vært Torben Steno, manden bag DR2-programserien 'Uden skyld og skam' - en serie hvor alkoholens lyksaligheder var omdrejningspunktet.

»Jeg er ikke er specielt enig med Sundhedsstyrelsen om, hvad det gode liv er, for man kan ikke lovgive sig til det gode liv. Den her forestiling om, at man har en bedre aften, hvis man drikker te hele natten. Det har man ikke nødvendigvis«, siger han.

LÆS OGSÅ

»På vej mod et mareridtssamfund«

At man kan lide at drikke alkohol gør ikke nødvendigvis nogen til en alkoholiker, og beruselsen er ikke altid af det onde, mener Steno.

LÆS OGSÅ

»Alkohol er en del af livets skyggesider. De forsvinder ikke ved at lave love og forbyde«.

Han tror ikke på en kampagne, som den Sundhedsstyrelsen lancerer i denne uge.

»Vi er på vej mod et mareridtssamfund, hvor politikerne vil stille love op for alt. Folk holder jo ikke op med at gå til prostituerede, fordi det er ulovligt. Folk holder heller ikke op med at drikke, hvis det bliver ulovligt. Og kampagner mod alkohol plejer ikke at ændre noget som helst«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce