Guides

Se dynamoen, der kan oplade din iPhone

Vil du give cyklen lidt ekstra, er her lir til både hipstere, husmødre og hightech nørder.

Guides

Oplad dit tekniske grej på cykelturen med en dynamo-oplader


Alt lige fra iPhone over kamera og gps kan oplades på farten med hjælp fra BioLogics dynamobaserede oplader. Dynamodelen monteres på navet og forbindes til et litiumbatteri på styret.

Passer til de fleste standardcykler og leveres med stik til Apple, Sony Ericsson, Samsung, Motorola og nyere Nokiamodeller.

BioLogic ReeCharge, set hos Olympic as til 899 kroner på www.olympic-as.dk

Her er cykelkæden, der ikke behøver olie


Den klassiske, olieindfedtede cykelkæde har fået konkurrence i form af et drivbælte, der ikke behøver at blive smurt ind i tide og utide.

Bæltet, der er produceret af den amerikanske virksomhed Gates, er fremstillet af det slidstærke polyurethane og fungerer på samme måde som de almindelige kæder, der driver cyklen frem ved hjælpe af et tandhjul.

Flere firmaer herunder Trek og Raleigh er begyndt at fremstille cykler med systemet.

Læs mere om systemet og de producenter, der benytter sig af det på www.carbondrivesystems.com

Dansk cykelfirma har lavet cyklen til superkvinden


Da ugebladet Ude og Hjemme gav sine læsere mulighed for at samarbejde med det danske cykelfirma Von Backhaus om at designe den ideelle damecykel, meldte hele 400 kvinder sig til.

Fem blev udvalgt, og de designede i samarbejde med forskningsassistent Mette Bonde og cykelfirmaet Von Backhaus den ultimative kvindecykel, Von Backhaus 1768 model Wave, der er udstyret med ekstra stor kurv og leveres med både mobiltelefontaske og rulletasker til ekstra oppakning.

Von Backhaus 1768, vejledende udsalgspris 5.999 kroner. Nærmeste forhandler på www.vonbackhaus.dk

Magnetlygter, der ikke bliver smadret i cykelstativet


I 2005 lancerede det danske firma ReeLight en serie cykellygter, der hverken krævede batteri eller dynamo, men fungerede med hjælp fra magneter monteret i hjulet.

Nu er firmaet klar med en ny generation, hvor lygterne ikke behøver at blive placeret ved magneterne, da strømmen kan lagres og transporteres fra hjul til cykelkurv, saddelpind, bagagebærer, eller hvor man nu ønsker at placere sine lygter.

ReeLight SL 620 til cykelkurv, vejledende udsalgspris 269 kroner. Nærmeste forhandler på www.reelight.dk

En smuk konkurrent til mælkekassen


Det skal være slut med de grønne mælkekasser på cyklerne, hvis det står til danske Velorbis. Firmaet har lanceret en serie af kasser i træ, der kan monteres på såvel herre- som damecykler. Kasserne fås i to størrelser samt med og uden låg.

Velorbis kasse, vejledende udsalgspris fra 495 kroner. Nærmeste forhandler på www.velorbis.dk

God stribe til sadlen


Våde eller hullede sadler kan undgås med et cykelovertræk, der ligeledes kan give både cykel og saddel et tiltrængt farvepift. BikeCap har fremstillet en serie af betræk i flere farver og design, der nok skal få cyklen til at skille sig ud i stativet.

BikeCap med tegneserieprint, pris 99 kroner hos Designertorvet, www.designertorvet.dk

Airbag til hovedet

Cykelhjelmene har for længst kastet støvet af sig og kommer i et hav af moderigtige udgaver. Et anderledes bud på hovedbeskyttelse kommer fra den svenske designerduo Hövding. Hjelmen fungerer som en airbag og udløses på 0,1 sekund, i det øjeblik uheldet er ude.

Selve airbaggen, udløsersensorer og gasgeneratoren, der puster airbaggen op, er placeret i en krave, som bæres rundt om halsen og skuldrene. Hjelmen forventes i handlen inden for de næste par måneder, men kan allerede nu forudbestilles på hjemmesiden.

Hövding cykelhjelm, forventet pris cirka 3.000 svenske kroner (2.485 kroner). Yderligere oplysninger samt video om hjelmens funktion kan ses på www.hovding.com

Bærbar og sikker lås

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lette racercykler er fast inventar i bymiljøet og køres som regel af yngre mænd med diverse låseanordninger om halsen eller skulderen.

Disse cyklister er målgruppen for Hiplok'en, der bæres som et bælte, når den ikke sørger for at surre letvægtsraceren fast til træer, stolper og stativer.

Hiplok, pris 69,99 pund (580 kroner) ekskl. fragt via www.hiplok.com

Garmins bud på en cykel-gps

Tour de France holdet Team Garmin har været med til at designe Garmins bud på en cykel-gps, Edge 500, målrettet såvel den glade amatørs som konkurrencerytterens behov.

Gps'en har intet kort, men kan samle oplysninger om fart, tilbagelagt distance, position og stigningsgrad, så der kan holdes styr på alle aspekter af træningen undervejs. Edge 500 er desuden kompatibel med pulsmålere og kadencesensorer.

Garmin Edge 500, vejledende udsalgspris 1.799 kroner. Nærmeste forhandler på www.garmin.dk

Cykelstyret opgraderes med stil

Giv cykelstyret en opgradering med håndtagene Panda Treat fra amerikanske PDW. Håndtagene er fremstillet i bambus og kan monteres på de fleste styr. En indbygget lukkemekanisme sørger for at holde håndtagene på plads, så de ikke roterer af styret.

PDW Panda Treat Grips, pris 300 kroner hos Cykelbanditten, www.cykelbanditten.dk

Erstatning, hvis cyklen bliver stjålet med denne lås


Bliver cyklen stjålet inden for to år på trods af denne kraftige dobbeltlås, udbetaler Abus en kompensation til cyklens ejer. Denne lås har mulighed for tilkobling af en ekstra kæde. Den monteres direkte på stellet eller med de medfølgende bolte/beslag. Du behøver kun én nøgle, da selve kæden monteres i låsen og frigives, når låsen låses op.

Abus Ringlås 4850 Amparo med kæde. Vejl. udsalgspris er 289 kroner for selve låsen og 249 kroner for kæden. Nærmeste forhandler på www.abus.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Så bliver cyklen stensikkert ikke nappet

Cykellåsefirmaet Abus introducerede sidste år 'Kompensationskampagnen', hvor hovedbudskabet er, at man skal låse sin cykel fast til et stationært objekt. Virksomheden er så sikker på, at dens låse kan modstå tyveri, at den tilbyder en 'ulempekompensation', hvis cyklen mod forventning bliver stjålet.

Denne lås består af 5,5 millimeter tykke metalled. Der medfølger en taske til låsen, som kan spændes på stellet. Låsen skulle kunne modstå selv tunge boltsakse.

Abus Foldelås 6500 Bordo Granit X-Plus. Vejl. udsalgspris 899 kroner. Læs mere om kampagnen på www.abus.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce