Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JACOB EHRBAHN
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hold halloween uden uhyggelig kemi

Børnenes gyseraften står for døren. Og den kan let være økologisk.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På mandag er det allehelgensaftens - eller halloween som den amerikanske fest også kaldes.

Det skal fejres med alt, hvad der hører til af udklædningsdragter, sminkesæt og draculatænder og græskarlygter. Men ikke alle produkter er lige miljø- og sundhedsvenlige.

GUIDE

Informationscenter for Miljø & Sundhed (IMS) viser her vej til en grønnere og sundere uhyggefest:

  • Når du køber sminkefarver, kan du vælge et af de fire fastelavnssminker, som kom ud som det gode valg, da IMS testede fastelavnssminke i januar 2008. Listen finder du her ( eksternt link).
  • Du kan også vælge sminke med CE-mærket. Mærket er producentens måde at fortælle, at produktet lever op til EU's lovgivning.
  • Du kan også tjekke indholdsdeklarationen. Ungå blandt andet parfume, parabener, formaldehydfraspaltende stoffer som kan fremkalde allergi og iodopropynyl butylcarbamate (IPBC) som Miljøstyrelsen fraråder i produkter til børn.
  • Når du sminker børn, kan I bruge fastelavnssminke og børnemakeup med måde. Begræns brugen og lad det ikke være en hverdagsfornøjelse. Det er også en god idé at undlade at sminke eksemhud, tør og revnet hud og at stoppe med at bruge sminken, hvis barnet reagerer allergisk.
  • Når festen er forbi, kan I være omhyggelige med at fjerne sminken igen. Brug eventuelt en uparfumeret svanemærket lotion og rent lunken vand.
  • Når I laver græskarlygter, kan I købe et dansk økologisk græskar. Så skåner du miljøet for pesticider og er med til at begrænse CO2-udledningen fra transporten. Brug kun græskarlygten udendørs. Afbrænding af lys indenfor medfører dannelse af sod. Se IMS' test af af lys her ( eksternt link).
  • Det kan være sjovt at servere en forfriskende og uhyggelig heksebryg i form af saftevand eller lignende. Husk at edderkopper af plastik og andre legetøjskryb ikke egner sig til at komme i drikken. De kan indeholde problematiske stoffer, som bliver overført til saften. Find inspiration på frugtfest.dk

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden