Det hollandske firma Simeli har gjort frakkeskånerne til et udstyrsstykke med deres hjemmehæklede, farverige stofmodeller.

Det hollandske firma Simeli har gjort frakkeskånerne til et udstyrsstykke med deres hjemmehæklede, farverige stofmodeller.

Guides

Pimp din cykel op

Øjne i nakken og medvind. Vi guider til udstyr der gør cykelturen meget lettere og sjovere.

Guides

Efterårsmånederne er ikke de mest venlige over for cyklister, der kæmper med hidsige kastevinde, pludselige regnbyger og fedtede veje.

Lidt nyt og lækkert cykelgear kan måske gøre det mere attraktivt at sætte sig op på jernhesten og køre ud i efterårslandet.

LÆS GUIDE:

Øjne i nakken.
3. eye hedder spejlet, der giver cyklisten øjne i nakken og overblik på cykelstien. Spejlet, der måler 3,5 cm i diameter, fås i to udgaver til enten brille eller cykelhjelm.

Det tredje øje, pris: 220 kroner (198 kroner for medlemmer) hos Dansk Cyklist Forbund, www.dcf.dk

Hold styr på kaffen.
Mange metropolitter jonglerer hver morgen med cykelstyr og to go-kaffe til fare for både sig selv og andre trafikanter. En kopholder på styret frigør hænderne til styret, uden at man skal sige farvel til den varme kaffe.

Kobe kopholder, vejledende udsalgspris: 149 kroner. Nærmeste forhandler på www.ko-be.dk

Styr på sagerne.
Med klapper i bisonvinyl, der normalt bruges som overdækken på lastbiler, skal de hånd- syede cykeltasker nok stå distancen i det danske efterårsvejr. Cykeltaskerne findes i et utal af farver og design, og taskernes danske distributør har endda gjort det muligt for folk selv at designe deres tasker, så de kan matche resten af outfittet.

KT dobbelte cykeltasker, pris: 549 kroner ekskl. forsendelse hos www.cykelshopper.dk

Unger på slæb.
Børnecykler med hjulstørrelse mellem 12 og 20 tommer kan hurtigt tilkobles voksencykler med hjælp fra tandemkoblingen FollowMe, når farlige eller anstrengende strækninger skal forceres.

FollowMe Tandemkobling, vejledende udsalgspris: 1.595 kroner. Nærmeste forhandler oplyses på www.pedalkraft.dk

Ingen undskyldninger.
En våd cykelhjelm indbyder ikke til brug, har Rådet for Sikker Trafik fundet ud af. Løsningen er en cykelhjelmpose, der holder hjelmen tør og sikrer den mod tyveri ved hjælp af en tynd wire, som føres gennem både cykelhjelm og lås.

Cykelhjelmspose, pris: 69 kroner inkl. forsendelse hos Rådet for Sikker Trafik, www.sikkertrafik.dkBliv set i mørket.
Den er en klassiker på cykelstien på linje med det orange barnesæde og de gammeldags Nefa-cykellygter. Slikkepindens mission er at få bilister til at holde afstand til cyklisterne. Beslag medfølger.

Refleks slikkepind, pris: 79 kroner ekskl. forsendelse hos www.cykler.dk

Af banen, af banen.
En insisterende ringeklokke på cykelstien kan virke anmassende og udløse unødvendig irritation. Træklokken fra Dansk Cyklist Forbund prøver at gøre op med de hidsige ringelyde og fremfører i stedet en hul, rund lyd. Kan monteres på de fleste styr.

Woodpecker klokke, pris: 90 kroner (82 kroner for medlemmer) hos Dansk Cyklist Forbund, www.dcf.dk

Mormor på mode.
Det er næppe alle, der ved, hvad en frakkeskåner er, men på en regnfuld dag gør den sit for at holde frakker og bukser fri fra stænk fra baghjulet. Det hollandske firma Simeli har gjort frakkeskånerne til et udstyrsstykke med deres hjemmehæklede, farverige stofmodeller. Fås i flere designs.

Simeli frakkeskåner, pris: 49 euro ekskl. forsendelse hos www.simeli.nl

Ekstra plads.
Engang var en ringeklokke alt, hvad der skulle være plads til på cykelstyret, men nutidens teknologiske instrumenter og dingenoter har skabt trængsel på fronten. Ekstrastyret Spacegrip giver lidt flere centimeter og kan justeres op og ned, frem og tilbage, så det ikke sidder i vejen for eksempelvis cykeltasker.

Spacegrip ekstra styr, pris: 110 kroner (99 kroner for medlemmer) hos Dansk Cyklist Forbund, www.dcf.dk

Bred bagende.
Store uformelige tasker kan være svære at få til at balancere på en gennemsnitlig bagagebærer. Taskestøtten fra Dansk Cyklist Forbund giver med sine to udfoldelige støttearme lidt mere støtte til den ekstra last. Vægtbelastning op til 20 kg.

Taskestøtte, pris: 150 kroner (125 kroner for medlemmer) hos Dansk Cyklist Forbund, www.dcf.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lir til hjelmen.
Mange firmaer og designere har kastet sig over cykelhjelmen i et forsøg på at gøre den mere moderigtig, men der er ikke nødvendigt at investere i en ny hjelm, hvis man ønsker et nyt look til æggeskallen. Hanekammen Wiggystyle påmonteres hjelmen med velcro, så den kan tages af og på. Fås i fire farver.

Wiggystyle, pris: 79 kroner ekskl. forsendelse hos www.coolstuf.dk

Fremtidens drivkraft.

Hvis det står til Massachusetts Teknologiske Institut, MIT, og deres samarbejdspartner Københavns Kommune kan vi i fremtiden opsamle energi, mens vi cykler og gemme den til den næste bakke. The Copenhagen Wheel, som hjulet kaldes, kan desuden tilsluttes en iPhone og kræver ingen kabler eller avancerede stel. Alt er integreret i hjulet, der skal erstatte det gamle baghjul.

Hjulet er desuden udtaget som finalist til den internationale designpris The Dyson Award, der uddeles 5. oktober.

The Copenhagen Wheel, anslået pris: 4.000 kroner. Forventes i butikkerne fra juni 2011. Følg med på www.senseable.mit.edu/copenhagenwheel

NYHEDSBREV: Få tjeks daglige nyhedsbrev i din mailboks

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce