Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Sådan får du rene hænder på festivalen

Få hygiejnesygeplejerskens tips til god håndhygiejne trods mudder, snask og et minimum af vaskefaciliteter.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være svært at overholde de almindelige regler om god håndhygiejne, når man befinder sig på en festival med langt mellem håndvaskene, og hvor et stykke sæbe er lige så sjældent et syn som nyvasket hår.

SE GUIDE

Jette Holt, hygiejnesygeplejerske fra Statens Serum Institut, anbefaler, at man som minimum sørger for at få rengjort sine hænder grundigt efter toiletbesøg.

»Og det gælder begge former for toiletbesøg«, understreger sygeplejersken og forklarer, at smitte overføres fra hænderne til munden, når man rører ved mad, slikker på fingrene, ryger eller på anden vis har hænderne i nærheden af munden.

Det er derfor også i disse situationer, at man skal være ekstra opmærksom på, hvor rene - eller måske rettere hvor snavsede - ens hænder er.

Hvis ens hænder er synligt snavsede eller våde, bør man gøre sit bedste for at lokalisere en håndvask og vaske sine hænder med sæbe i kuldslået vand (det vil sige køligt men ikke iskoldt vand, red.).

Uden vand og sæbe

Viser det sig at være en umulig opgave at opstøve vand og sæbe, kan man til nøds ty til baby vådservietter.

»Men de skal være fugtige og have en størrelse, så man kan komme hele vejen rundt i mindst 15 sekunder«, pointerer Jette Holt og anbefaler desuden, at man efterfølgende desinficerer sine hænder med håndsprit.

Håndspritten skal dog bruges korrekt for at have en effekt, så det er vigtigt, at man gnider hænderne grundigt ind i midlet i 30 sekunder, til spritten er tørret ind.

LÆS ARTIKEL

Er heller ikke denne metode en mulighed, foreslår hygiejnesygeplejersken som sidste alternativ, at man spiser med bestik eller gør sit bedste for at holde fingrene ude af munden.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden