Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Uundværligheder. Der skal mere end kys og kildevand til at holde festivalhumøret oppe i en uge. (arkivfoto fra 2011)
Foto: GORM OLESEN

Uundværligheder. Der skal mere end kys og kildevand til at holde festivalhumøret oppe i en uge. (arkivfoto fra 2011)

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 17 ting, der får dig godt gennem festivalen

Har du husket det hele? Disse ting kan redde din festival uden at fylde i rygsækken.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du er ved at pakke festivalrygsækken, men har du nu husket det hele?

Her er en liste med 17 ting, der ikke fylder i oppakningen, men som kan redde dig fra de værste festivalkatastrofer.

Fem praktiske

Det er ikke en spejdertur, du skal på, men det hjælper at være beredt på uforudsete hændelser - og det danske sommervejr.

1. Sorte sække Vælg en god og slidstærk kvalitet og tag gerne en hel rulle med. Supplér eventuelt med et par mindre plastikposer.

Sækkene kan bruges til et hav af formål som at pakke bagage og sovepose ind i, hvis der er regn i luften, og du ikke er helt sikker på om teltet holder tæt, som siddeunderlag, til skrald, som regnjakke, i et par utætte gummistøvler, som afskærmning til lejren og så videre.

2. Gaffatape
Den stærke tape, der tåler vand, slid og som kan bruges til næsten alt. Kombinerer du stærke sorte sække med gaffatape, har du en overlevelsespakke, der slår det meste.

Lap eksempelvis dit telt, dine gummistøvler eller din regnjakke. Du kan få flere tips og læse om gaffatapens historie på www.gaffatape.dk.

Sørg for at købe tape af god kvalitet. Man får som regel, hvad man betaler får, og en billig tape holder ikke længe i silende regn.

3. Lommekniv
Kan pludselig blive nødvendig, og kan løse mange små opgaver. Vær dog lige opmærksom på, hvad våbenloven siger om knive, inden du lægger fars slagterkniv ned i tasken:

http://www.politi.dk/da/servicemenu/baggrund/Vaabenloven_knive.htm

4. Lommelygte
Ja, der bliver virkelig mørkt på campingarealet om natten. Undgå at snuble over baduner, at tage fejl af dit og svenskernes telt, at sove oven på kiksene og at vælte den åbne cola. Med en lommelygte kan du altid se, hvad det er, du har trådt i, eller hvem der sover ved siden af dig. Og det er måske både godt og skidt..

Husk ekstra batterier og vælg en udgave, der hverken vejer eller fylder for meget, så du rent faktisk gider at tage den med rundt.

5. Nål og tråd
Knappen i din eneste tørre skjorte er faldet af, og kjolens spaghettistrop er sprunget. Med et lile sysæt kan du løse alverdens tøjkriser.

Medbring en stærk tråd i en neutral farve, en nåletråder eller en nål med stort øje. Erfaringen viser, at det er svært at tråde en nål, når hænderne ryster, og synet svigter.

Fem nødvendige

Hvis du skal komme nogenlunde igennem festivalen, er der et par ting, du ikke kommer udenom at sørge for at få med i rygsækken.

6. Solcreme
Solen har det med at vise sit strålende ansigt frem fra skyerne fra tid til anden, og det kan være svært at finde skygge på et bart campingområde. Brug ikke mindre end faktor 15 og sørg for at opdatere beskyttelsen med et par timers mellemrum.

LÆS GUIDE

7. Lommeapotek
Lidt til næsen, halsen, hovedet og maven. På festival er man sjældent særlig god ved sig selv, og derfor redder man sig let skavanker.

Med diverse håndkøbsmedikamenter som hovedpinepiller, smertestillende halstabletter, næsespray, maveberoliger og plaster kan festen fortsætte trods af fysisk svaghed.

8. Solbriller
Skjuler sorte rander under øjnene, beskytter sarte øjne og gør i det hele taget festivaloplevelsen meget mere behagelig.

Vælg et par, der både har UVA og UVB beskyttelse, og som tåler at blive ridsede, og ikke vil udløse den store krise, hvis de går i stykker. Man gider ikke rende rundt og passe på sine solbriller, når musikken spiller.

LÆS GUIDE

9. Regnslag eller paraply
Kan fås i taskevenlige udgaver, så man er beredt, hvis der kommer en pludselig byge, og telt og regntøj befinder sig i den anden ende af campingområdet.

En paraply kan desuden redde den blufærdige ved at fungere som læ for nysgerrige blikke, når tissetrængen bliver for stor.

10. En taske med mange lommer
Det er ikke sjovt at rode rundt i tasken efter solbrillerne, pengene, telefonen, læbepomaden og programmet. En taske med mange lommer giver mulighed for at pakke dagens nødvendige sager smart og brugervenligt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lad være med at tage den flotte lædertaske med. Vælg hellere den billige af plast, som hurtigt kan skylles, når der går hul på solcremen. Alt bliver beskidt på en festival. Sådan er det bare.

Fem hygiejniske

Selv om langt de fleste kører rock'n'roll stilen, dropper badet og tandbørsten, kan man jo godt vælge at opretholde et minimum af god hygiejne.

11. Vådservietter
Kan til nød erstatte det daglige bad, ordne de beskidte fødder og i det hele taget være problemknuser, når det hele bliver lidt for ulækkert.

Tænk over, hvad du vil bruge dem til, inden du køber. Der findes vådservietter til makeupfjerning, toiletbesøg og med parfume, der får dig til at dufte som en sæbefabrik.

Køb eventuelt små pakker til tasken, og hav en større mængde i teltet.

12. Et stykke sæbe
Desinfektionsprodukter virker ikke. Hold dig derfor til en god gammeldags sæbe. Har du den med i tasken, kan du altid vaske hænderne og dermed undgå at fange ubehagelige bakterier og i værste fald at blive syg.

LÆS ARTIKEL

Læg din sæbe i en lille plastikpose eller køb nogle sæbeblade, der fylder så godt som ingenting. De kan fås blandt andet hos Spejdersport til ca. 30 kr.

13. Læbepomade
Sol, støv og druk udtørrer. En læbepomade forbrygger sprukne læber og gør dig kysseklar. Vælg en med solfaktor.

14. Tandbørste med mere
Selvom læberne er bløde og fine, gider ingen kysse dig, hvis munden lugter af kloak. Hold en god mundhygiejne ved altid at have tandbørsten og -pastaen i tasken. Vær beredt.

15. spejle
Hvorfor siger sig selv. Der er ingen grund til at stirre i det, men det kan være meget godt at få fjernet savlrander, sminkeklatter og søvn, inden hovedet stikkes ud af teltet.

To forfængelige

Til sidst to forfængelige - den slags kan der nemlig godt være plads til på festivalen.

16. Tørshampoo
Drys lidt pudder i håret, så du slipper for fedtede gardiner. En stor hjælp, hvis man ikke gider kø og fællesbade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

17. Neglelak

Ud over at det ser flot ud, så gør en dækkende farverig neglelak også, at ingen kan se, hvor sorte dine negle er blevet. God til både hænder og fødder.

Læg på hjemmefra med en god overlak, så er den ekstra holdbar.

GOD FESTIVAL!

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden