Med enkle tips og regler kan du selv få styr på basisgarderoben. Her er det dog en stylist, der giver rådene.
Foto: Peter Hove Olesen

Med enkle tips og regler kan du selv få styr på basisgarderoben. Her er det dog en stylist, der giver rådene.

Guides

Sådan får du en basisgarderobe

Det er nøglen til et enklere tøjliv og en bedre stil.

Guides

Høj, smal, tyk eller tynd.

Der er en basisgarderobe for alle. Den afhænger blot af, hvordan du ser ud. At skaffe sig det basale kræver lidt arbejde. Der skal være en solid grund, og man skal bygge lagene op hver for sig.

Ryd op i de gamle klude Men første opgave er at rydde ud. Der er fire hovedregler, når den store udrydning skal i gang. Du skal fjerne, alt, hvad der ikke passer dig, alt, hvad der ikke fungerer, det der er slidt helt op og alt det tøj, som du ikke længere bruger.

Vælg basisfarve
Når du er kommet så langt, skal du vælge dig en basisfarve i din basisgarderobe. Det er nok bedst ikke at starte med neongrøn eller kanariegul.

Sort er afgjort den ultimative basisfarve. Den passer til det hele og går aldrig af mode.

Men derfor behøver din garderobe ikke at ligne et begravelses-selskabs samlede udstyr. Du kan let kombinere med mørke, neutrale og støvede farver.

Vigtigst er det, at farven ikke skriger for meget. Men skal du snige et mønster ind i garderoben, skal det være afdæmpet og enkelt.

Alt skal kombineres

Hvis du vil have en rigtig lækker og velfungerende garderobe, skal du huske at købe tøjet og skoene sådan, at det hele kan kombineres med basistingene. Så slipper du for at være fortvivlet over, hvad du skal tage på.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce