Foto: MIRIAM DALSGAARD
Guides

Vælg den rigtige ladcykel

GUIDE: Overvej familiens behov og drop unødvendigt ekstraudstyr. Se rådene inden du vælger familiens ladcykel.

Guides

1. Drop unødvendigt ekstraudstyr Der findes et hav af forskellige ladcykler. Undersøg markedet nøje.

Find ud af, hvad du har behov for af ekstraudstyr, allerede inden du går ned i butikken. Det er let at blive fristet til at købe noget, der ikke er nødvendigt.

2. Chaufføren bestemmer Mænd og kvinder har forskellige behov. Husk at tage stilling til, hvem det er, der kommer til at bruge cyklen mest. Og er I to, der skal bruge den lige meget, så overvej en model, hvor sadel og styr er let at justere.

3. Med eller uden haveaffald
Tænk nøje over, hvad cyklen skal bruges til. Har du bil ved siden af? Er det nok, at der er plads til børn og indkøbsposer, eller er det praktisk, hvis cyklen også kan bruges til at køre affald på containerpladsen eller andet?

4. Køb en stor lås
Tyvene har også opdaget, at ladcyklerne er blevet populære. Sørg for at købe en kraftig godkendt lås. Og stil aldrig cyklen uden at fæstne den til noget. Spørg eventuelt din boligforening, om du må skrue en jernløkke ind i muren, eller lav en aftale med en af de andre beboere om at låse jeres ladcykler sammen.

5. Når du skal køre langt
Det kræver gode benmuskler at køre langt på en ladcykel. Vælg en let model, hvis du skal køre mange kilometer ad gangen. På de lange strækninger er det ofte hurtigere med en cykelanhænger eller en ladcykel med to hjul.

6. Overvej at sælge
Tænk ikke kun over, hvad du skal betale for ladcyklen. Overvej også, hvor mange penge du kan få for cyklen, hvis du vil sælge den. Nogle cykler er lettere at sælge end andre. De fem, der her er prøvekørt, er forholdsvis lette at afsætte, vurderer Allan Carstensen.

7. Også god med ridser

Vil du spare penge, så køb eventuelt en brugt ladcykel. Men sørg for, at papirerne er i orden. Bed altid om at få den oprindelige forhandlerkvittering. Kilde: Specialkonsulent Allan Carstensen fra Dansk Cyklist Forbund

Få flere test, guides og forbrugernyheder med tjeks nyhedsbrev

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce