Guides

Sådan slipper du af med hårene

Threading, sugaring eller en old school skraber. Hvordan skal vinterpelsen af?

Guides

Sommeren står for døren, og dermed også korte kjoler, spaghettistropper og badetøj.

Hører du til dem, der ikke bryder dig om at fremvise hårvækst på ben, armhuler og bikilinje, er det altså nu du skal tage stilling til, hvordan vinterpelsen skal af.

Vil du selv ordne problemet? Skal løsningen være vedligeholdelsesfri? Hvad tåler din hud?

Her har vi samlet en liste over de mest almindelige hårfjerningsmetoder med fordele og ulemper.

BARBERING
Hvordan?
En barbering foregår ved, at hårene skæres af ved hudens overflade. Derved får man øjeblikkeligt et glat og tæt resultat.

Bruger man en skraber er det en god ide at exfoliere, det vil sige at skrubbe døde hudceller af huden en gang om ugen. Det nedsætter risikoen for indgroede hår og giver en flot hud.

Brug et plejende produkt under barberingen. Det kan være barberskum eller eventuelt hårbalsam. Undgå sæbe eller lignende produkter, der udtørrer huden.

LÆS ARTIKEL

Vil du gerne nedsætte risikoen for indgroede hår og røde knopper, så brug skraberen i hårenes groretning i stedet for imod den. Især i den sarte bikinilinje. Brug desuden kun et skarpt blad. Hold skraberen ren og skyl fri for hår efter hvert strøg.

Dup huden tør med et håndklæde og smør med uparfumeret bodylotion bagefter.

Fordele: Er smertefrit, hurtigt overstået og kræver ingen forberedelse. Kan ordnes under bruseren. Skrabere kan købes i alle dagligvareforretninger og i alle prisklasser. Kan både bruges under armene, på benene og i bikinilinjen.

Ulemper: Risiko for snitsår og indgroede hår. Den glatte fornemmelse holder ikke ret længe. Hårene vokser ud som stikkende stubbe. Kan være en hård omgang for sart eller meget tør hud.

HÅRFJERNINGSCREME
Hvordan?
Cremen indeholder kemikalier, der opløser hårene ved hudens overflade.

Kan fås i versioner, der skal skrabes eller skylles af. Ofte medfølger en beroligende efterbehandlingscreme eller -gel, der modvirker rødmen og udslæt.

Brug kun produkter, der er beregnet til det pågældene område. Følg brugsanvisningen nøje. Foretag eventuelt en allergitest inden produktet påføres.

LÆS GUIDE

Brug ikke produkter, der er blevet for gamle, og opbevar efter pakkens anvisninger.

Fordele: Smertefrit. Hårene vokser ikke ud som stikkende stubbe. Tager ikke meget mere end et par minutter. Kan ordnes i forbindelse med bad. Er nemt at kontrollere. Mindre risiko for irritation, knopper og indgroede hår, hvis man vel at mærke tåler produktet og ikke reagerer allergisk.

Ulemper: Risiko for allergisk reaktion. Lugter ofte grimt på trods af parfume. Mere tidskrævende end en barbering, men med et tilsvarende holdbart resultat.

Kan blive en dyr fornøjelse hvis man både skal købe creme til ben, bikinilinje og underarm. Sviner noget på badeværelset. Væsentligt indhold af kemikalier og parfume.

VOKS
Hvordan?
Den bløde voks hæfter sig til hårene. Når den rives af med et stykke stof eller plastik rives håret ud med rod.

Voks kan benyttes overalt på kroppen.

På en klinik vil de som regel bruge opvarmet voks. Derhjemme kan du vælge produkter, der er klar til brug uden opvarmning - de såkaldte wax-strips.

At forsøge sig med voksning derhjemme kan være en griset og klistret affære. Resultatet kan også være skuffende indtil man har fået fat i rutinen.

LÆS GUIDE

I dagene efter en voksbehandling vil huden være ekstra følsom. Det anbefales at man undlader at smøre med parfumerede produkter, og ikke går i tætsiddende tøj, der kan irritere området. Bedst er det at lade huden være og eventuelt at duppe med noget desinficerende hvis man oplever bumse-lignende knopper.

For at minimere risikoen for indgroede hår er det en god ide at exfoliere huden et par dage efter voksningen og løbende herefter. Dog kun hvis huden er faldet til ro og ikke er rød og irriteret.

Fordele: Hårene er bløde når de vokser ud. Et holdbart resultat, der holder i flere uger. Folk der lader sig vokse regelmæssigt beretter, at deres hårvækst bliver mindre og blødere. Smerten skulle også blive mindre efter et par behandlinger.

Ulemper: Ikke smertefrit. Hårene skal være minimum 5 millimeter lange for, at voksen kan få ordentligt fat. Risiko for uren hud, særligt efter voksning i ansigtet.

Risiko for indgroede hår. Kræver noget øvelse og udføres ofte bedst af en professionel. Kan derfor være en dyr fornøjelse.

EPILERING
Hvordan?
En epilator er en lille maskine, der fungerer som en række automatiske pincetter.

Hårene trækkes ud ved rødderne og resultatet holder ligesom ved voksning, threading og sugaring i flere uger. Dog skal hårene have en vis længde for at maskinen kan få fat.

Metoden er ret smertefuld da der trækkes mange hår ud samtidig. De der sværger til metoden siger dog, at smerten bliver mindre efter et par gange.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS GUIDE

Efter en epilering kan der opstå rødme og knopper. Lad derfor være med at bruge maskinen umiddelbart inden benene skal vises frem.

Fordele: Resultatet holder længe. Ingen kemi. Nemt at gøre selv. Tilhængere mener at hårene over tid bliver færre og blødere. Sviner ikke. Kan ordnes derhjemme. Ingen stikkende stubbe.

Ulemper: Gør ondt og varer længere tid end eksempelvis voksning. Metoden er derfor bedst til ben, da bikinilinje, armhuler og ansigt vil være meget smertefuldt for de fleste.

Risiko for indgroede hår. Hårene skal have en vis længde før maskinen kan få fat. Maskinerne koster fra ca. 250 kr. til 900 kr. Se eksemeplvis www.elgiganten.dk.

THREADING
Hvordan?
Tynde snoede tråde bruges til at trække hårene ud. Håret fjernes trækkes ud helt nede i hårsækken, og resultatet er derfor holdbart som ved voks eller epilering.

I modsætning til en pincet, fjerner trådene en hel række hår samtidig, og man kan derfor få en mere ensartet resultat med lige linjer i f.eks. øjenbrynet.

Metoden er gammel og stammer oprindeligt fra arabiske lande, hvor den også stadig praktiseres, særligt til ansigtbehåring som bryn og overlæbe.

LÆS ARTIKEL

Selvom threading kun kræver en tynd tråd og to hænder, så forudsættes en del øvelse før resulatet bliver godt. Derfor kan det være en fordel at lade en professionel 'threader' gøre arbejdet.

Har du mod på at prøve selv, har YouTube som sædvanlig mange tutorials, der viser hvordan du skal gøre. Eksempelvis denne: http://www.youtube.com/watch?v=iVmbHB2p4WM

Fordele: Mestrer man metoden er det den billigste, da der kun skal bruges et lille stykke tråd. Resultatet er holdbart og huden irriteres ikke som ved eksempelvis voksning. Højst vil du opleve lidt rødmen i timerne efter.

Ingen fare for allergi, da der ikke benyttes nogle produkter ud over tråd. Nemt at fjerne i lige linjer.

Ulemper: Kræver en del øvelse. Er ikke ideel til større områder som ben, da der fjernes få hår ad gangen. Kan gøre lidt ondt afhængigt af hvor mange hår der fjernes ad gangen.

SUGARING
Hvordan?

Ligesom ved en voksbehandling trækkes hårene ud med rod ved hjælp af en klæbende masse. Her benyttes blot en varm sukkermasse.

Metoden fungerer i høj grad som ved voks, dog mener mange at sugaring gør mindre ondt og irriterer huden mindre.

Fordele: Kan bruges overalt på kroppen. Som ved voks holder resultatet længe. Ingen kemi, du kan endda forsøge dig med at lave din egen masse derhjemme af sukker, vand og citronsaft. Vi har fundet en opskrift på YouTube .

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS GUIDE

Sugaring er en skånsom behandling, da hårene oftest fjernes med groretning, hvor voks oftest fjerner imod. Fjerner selv meget kort hårvækst. Bruges ved kropstemperatur. Er velegnet til problemhud med eksem eller psoreasis da sukkermassen kun vil binde på døde hudceller.

Ulemper: Er ikke smertefrit da hårene trækkes ud ved roden. Risiko for indgroede hår. Kræver noget øvelse eller en professionel der koster.

Priseksempel: 1/2 ben ny klient = 550 kr. / 75 min. www.beautyavenue.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce