Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

Udskiftning. Dine bremseklodser bør skiftes, hvis de er slidt ned til stegen på klodsen. Den øverste bremseklods på billedet er ny, mens den nederste er slidt så meget ned, at den er klar til skraldespanden.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De slidte og slappe bremser

Skift selv bremseklodserne - det ikke så svært som det lyder.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Langt de fleste cykler har håndbremser, og det kan let blive en halvdyr affære, hvis din cykelhandler skal skifte dine bremseklodser hver gang, de bliver slidt ned. Heldigvis er det ikke ret svært at gøre det selv.


Når du skal skifte klodserne, skal du starte med at trække bremserne fra hinanden ved at hægte kablet over bremsen af. Se hvordan de gamle bremseklodser er monteret, når du skruer dem af. Der er fire skiver på en bremseklods. To af dem skal vende ind mod cyklen, mens de andre to skal vende væk fra cyklen. (Som på billedet)


Brug din umbraconøgle til at skrue den nye bremseklods fast, men lad være med at stramme skruen for meget i første omgang. Tjek om klodsen sidder, som den skal, ved at kigge på den fra siden. Det er vigtigt, at den sidder lige, og at den rammer hele fælgen. Juster bremsen til den sidder korrekt, og skru den så helt fast.

Stram kablerne

Bremsekabler er lavet af stålwire, og de giver sig en lille smule, hver gang du bremser. Hvis du skal trykke dine bremsehåndtag helt i bund, før den tohjulede reagerer, er det en god ide at stramme kablerne op.

Du kan stramme kablerne uden værktøj ved at justere fingerskruerne, der sidder på styret. Men det er ikke altid, det er nok at skrue fingerskruerne ud - så kan du blive nødt til at finde umbraconøglen frem.


Gå ned til bremseklodserne og løsn bremsekablet med nøglen. Pres bremseklodserne ind på hjulet, når kablet er løsnet. Nu kan du skrue det fast igen i en ny, strammere position.

Drej hulet rundt og tjek, at bremsen ikke støder på nogen steder. Hvis den gør det, er det enten fordi, du har strammet kablet for meget, eller fordi bremserne trækker skævt. Hvis den ene klods sidder tættere på hjulet end den anden, kan du justere ved at skrue på dens lille stjerneskrue der sidder over klodsen.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden