Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JACOB ERHBANH
Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlunds brevkasse: Radioen giver 10 minutters gymnastik daglig

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten og Annette spørger:

Mon du kan få plads til at omtale de ti minutters gotvedgymnastik, der kommer hver eneste dag kl. 8.30 på P5 (ja, man skal have DAB-radio nu).

Inspireret og velgennemtænkt allround-gymnastik med afstemt musik til – en rigtig god start på dagen, lige ind i sin stue.

LÆS KLUMME

Svar:

Der er flere læsere, der har gjort mig opmærksom på de daglige ti minutters gotvedgymnastik. En læser skriver, at DR af en eller anden grund holder det hemmeligt, at der er morgengymnastik hver dag. Det er jo ikke rimeligt. Så jeg skynder mig at slå på tromme og videregiver samtidig den brugeroplysning, at det foregår på mellembølge AM 1062. I årtier var det Kaptajn Jespersen, der hundsede med danskerne hver morgen med sin ’stav i hånd-gymnastik’. Sidenhen overtog Helle Gotved (1912-2006) sendefladen. Hendes principper bliver i dag ført videre af bl.a. hendes svigerdatter Inge Gotved. Helle Gotved lærte at undervise i de fire systemer, der var fremherskende i 1930’erne: Ling, Bukh, Bertram og Bjørksten, men erfarede, at det var mode og kropsdressur snarere end sandhed og kropskultur. Da hun mødte Heinrich Medau fra Tyskland, så hun, at man kunne undervise i en gymnastik, som netop respekterede kroppens natur. På baggrund af sine personlige erfaringer udviklede Helle Gotved en metode, som tager udgangspunkt i kroppens anatomi, fysiologi og funktion. Netop derfor bliver gotvedgymnastik aldrig umoderne. FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden