Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

»Jeg savner i den grad, at du, inden alle disse voldsomt dedikerede motionister løber ad helvede til, giver dem et besindigt råd om, at livet også skal leves«, beder læser. Arkivfoto: JENS DRESLING

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser revser Klarlund: Sig at jeg er ok, selvom jeg ikke er en motionsfreak

En læser er en smule fortørnet over den motionsfanatiske udvikling, denne brevkasse har taget. Klarlund svarer for sig.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv om jeg ikke er maratonløber, sundhedsfanatiker og livsforsager, læser jeg alligevel din lørdagsbrevkasse. Men til min store irritation er den ved at udvikle sig til yndlingsbane for motionsfreaks. Med indlæg blandt andet fra unge mænd, »der cykler 20 km om dagen, løber 7-9 kilometer og overvejer motionscenter«. For nu ikke at tale om lægevidenskabelige indlæg om lort!

Jeg savner i den grad, at du, inden alle disse voldsomt dedikerede motionister løber ad helvede til, giver dem et besindigt råd om, at livet også skal leves. Om ikke for deres skyld, for de kan nok ikke indhentes af fornuft, men for vores andres skyld. Alle os helt almindelige syndige mennesker.

Selv er jeg forholdsvis immobil på grund af et fælt ankelbrud for snart et år siden, men jeg kan da nu gå både op og ned ad trapperne fra 2. sal (men det gør nas). Jeg kan med to (latterlige) vandrestokke komme rundt om Sortedamssøen om morgenen, jeg kan igen nyde vinterbadet, og så kan jeg cykle, og det gør jeg til og fra diverse gøremål. Skal jeg pudse den anløbne glorie lidt, tænker jeg da også på, hvad jeg putter i munden for ikke at erhverve livsstilssygdomme. Men det er jo slet ikke nok til at leve op til kravene om at være en ordentlig borger, som ikke kommer til at belaste sundhedsbudgetterne, for ..., nå ja, BMI'et er nok lidt i overkanten, vin og mad og socialt liv smager jo godt, og motionscentre er - for mig at se - noget, Vorherre opfandt en dag, han var i særlig grumt humør.

Jeg er altså stort set såre menneskelig og, tror jeg, ret gennemsnitlig, hvad motion og sundhed angår. Jeg beder ikke om din syndsforladelse, men jeg trænger gevaldigt til at høre dig sige til mig og alle andre, at det er o.k., at vi er såre menneskelige. At 10.000 daglige skridt er et godt mål, at 30 minutters daglig motion er godt - og med almindelig omtanke for livet - måske endda nok. At det ikke drejer sig om at motionere og løbe fra livet, men for livet. Og at livet også skal leves.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden