Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

energitab? Hvad sker der med kartoflers energiindhold, efter de er blevet kogt, vil en læser vide.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Tilberedning ændrer madens energiindhold

Mister kartoflerne og grøntsagerne energi ved tilberedning, vil en læser vide.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg er blevet i tvivl om noget i al denne sundheds- og helsesnak.

Når vi beregner kalorieindholdet i maden, går jeg ud fra, at det er den mængde kalorier, som er i maden her og nu.

Det, jeg er i tvivl om, er, hvad der sker med energiindholdet, når maden er tilberedt. Eksempelvis et stykke bacon, der, efter at det er blevet stegt, kun har en tredjedel af den tidligere størrelse.

Er der stadig lige så mange kalorier i, eller er nogle af dem blevet forbrændt?

Og er jeg i stand til at spise mange flere kartofler, når jeg bager dem i ovnen som både, end når jeg koger dem?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden