Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT

POSITIVT. Asiatisk træning er god for balancen, skånsomt mod leddene, og man er fri for at dryppe af sved ude i det offentlige rum. (Arkivfoto)

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Asiatisk motion har mange fordele

Asiatiske træningsformer kan være medvirkende til bedre kondition samt balance. Også blodtryk og sjæl har godt af Østens bevægelser.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når man nu har fundet de vises sten, vil man gerne meddele sig til andre. De vises sten inden for motion er for mig de former, som har et asiatisk udspring, blandt andet qigong, taichi (taijichuan) og xinyi. Det er det, kineserne står og gør i den tidlige morgen i parkerne.

Fra jeg var 50 år, til jeg var 66 år, gik jeg i træningscenter halvanden time to-tre gange om ugen. Så begyndte jeg at træne xinyi, som minder om taichi, en halv time hver eneste dag, og målt på trappegang, cykling, havearbejde osv. har jeg en bedre kondition, end da jeg trænede i træningscenter. Nu har jeg gjort det i fire år.

Det er gratis, kræver ikke noget udstyr og kan udføres på ganske få kvadratmeter selv i et beskedent hotelværelse. Man kan lære det på aftenskoler og i klubber. De, der har dyrket det i mange år, får overraskende mange kræfter af det, også i armene.

Som en særlig bonus for ældre mennesker får man også trænet sin balance, det er skånsomt mod leddene, og man er fri for at dryppe af sved ude i det offentlige rum.

Det kræver kun, at man finder en halv time i sit dagsprogram, og det skal være hver dag.

Du har muligvis omtalt disse former, men i så fald er det undsluppet min opmærksomhed. I modsat fald tror jeg, at mange kunne have glæde af noget information om et alternativ til løb og store maskiner.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden