Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sjovt. Motion må gerne være sjovt, og mens nogle finder glæde i at svede i et træningscenter, finder andre det i dansen.
Foto: Jonas Pryner Andersen

Sjovt. Motion må gerne være sjovt, og mens nogle finder glæde i at svede i et træningscenter, finder andre det i dansen.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser til Klarlund: Motion skal være sjovt

Svømning, trampolin og dans. Der er masser af muligheder for at dyrke motion og samtidigt have det sjovt.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål: Jeg føler mig sommetider provokeret af al den snak om motion. Ikke fordi jeg ikke kan lide at bevæge mig. Jeg har altid dyrket motion af en eller anden slags, men jeg gider ikke, hvis det kun er for motionens skyld. Det skal på en eller anden måde også være sjovt eller hyggeligt og absolut ikke for ubehageligt. Jeg har svømmet, dyrket trampolin og redskabsgymnastik, gået til riverdance og afrikansk dans, roet, redet osv. Men det har altid været mere end bare motion.

LÆS ARTIKEL

For tiden dyrker jeg stavgang og raske gåture (powerwalk). Fordelen er, at jeg kommer ud i naturen, men i et tempo, der gør, at jeg kan have en rygsæk på ryggen, som indeholder min kikkert og mit kamera og måske en notesbog.

Pludselig bliver motion en fornøjelse, fordi det kobles sammen med nogle ting, jeg virkelig skønner på. At fotografere og at se på fugle og andre dyr i skoven. Jeg har fulgt dit gode råd og har udstyret mig med en skridttæller (går ca. 11.000 skridt om dagen i gennemsnit). Det er meget motiverende og giver sommetider en ekstra gåtur.

Men jeg kommer aldrig til at løbe eller gå i fitnesscenter. Det er simpelthen en for ubehagelig tanke. Men jeg tror nu også, at mine gåture giver puls og sved nok, til at jeg kan holde tilstrækkelig mange år. Faktisk giver stavgang op og ned ad bakkerne i Rude Skov ret meget hjertebanken og sved på panden!

Svar:

Tak for et skønt katalog af udfoldelsesmuligheder, som jeg hermed giver videre til læserne. Og så vil jeg vil da gerne understrege endnu en gang, at motionen også virker, selv om man har det sjovt eller hygger sig, mens man er i gang. LÆS ARTIKEL


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden