Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Omgængeligt. En af grundene til, at stavgang har opnået stor popularitet, er givetvis, at der til stavgang knytter sig en vidunderlig kultur af fællesskab, skriver Bente Klarlund.
Foto: CARSTEN ANDREASEN

Omgængeligt. En af grundene til, at stavgang har opnået stor popularitet, er givetvis, at der til stavgang knytter sig en vidunderlig kultur af fællesskab, skriver Bente Klarlund.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Kraftfulde gangarter skåner benene

Powerwalking er en god træningsform for folk med løbeskader og stavgang kan være en god motionsform for ældre og andre med balanceproblemer.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra Mette Alkjær fra Holte: Kunne du ikke skrive lidt om stavgang og powerwalk? Svar:

Stavgang er gennem de senere år blevet en ganske populær motionsform, ikke mindst blandt kvinder. Hvis man ser mere videnskabeligt på, hvorvidt man opnår fordele ved at bruge stave eller ej, er der ikke meget forskning på området, og der er ikke helt enighed, med hensyn til om man bevæger sig ved højere intensiteter, når man går stavgang i forhold til almindelig gang. Mange mennesker er imidlertid meget glade for stavgang. Med stavgang trænes hele kroppen, fordi også armene er meget aktive. At benytte stave til stavgang er ikke det samme som at gå med stok, og stavene er ikke et hjælpemiddel, men et motionsredskab.Alligevel vil stavene gøre det lettere at holde balancen. For ældre og andre med balanceproblemer kan stavene betyde, at man igen tør gå en tur i skoven på ujævnt underlag, eller at man tør gå med en højere fart, end hvis man ikke havde stavene i hænderne. Stavene er især en god hjælp til at holde balancen ned ad bakke.

LÆS ARTIKEL Gigtforeningen har fremstillet instruktionsmateriale vedrørende stavgang. Det findes på Gigtforeningens hjemmeside ( www.gigtforeningen.dk). På internettet udbydes en masse stavgangskurser. En af grundene til, at stavgang har opnået stor popularitet, er givetvis, at der til stavgang knytter sig en vidunderlig kultur af fællesskab. Man går ofte stavgang sammen med nogen.LÆS ARTIKEL

Powerwalking ligger tæt op ad almindelig gang, men forskellen ligger i, at man her bruger sine armbevægelser til at sætte farten op, faktisk helt op til 7-10 km/t., hvor normal gang er cirka 5 km/t.

Når man powerwalker, skal armene kun være let bøjede. Sving armene modsat af benene, og sørg for, at hånden kommer op ved skulderhøjde. Man bruger armene aktivt hele tiden. Hold hænderne let knyttede, og lad fødderne lande på hælen.

Det er en skånsom træningsform, som f.eks. anvendes af personer med løbeskader. Powerwalking er nemlig mere skånsomt for leddene end løb.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden