Rosin-glad. Rosiner er søde og lækre, men indeholder også mange kalorier og meget frugtsukker.

Rosin-glad. Rosiner er søde og lækre, men indeholder også mange kalorier og meget frugtsukker.

Klarlunds brevkasse

Klarlunds slankeråd: Spis tørret frugt med måde

Rosiner og tørret frugt er et sundt alternativ til chokolade og slik, men skal stadig spises med måde.

Klarlunds brevkasse

Spørgsmål: Er der et loft for, hvor mange rosiner man må spise om dagen? Jeg er virkelig glad for rosiner for tiden. Jeg spiser ellers sundt og undgår slik og lignende. Så rosiner er det søde indslag i min hverdag. Svar:

Der er sådan set ikke et fast loft for, hvor mange rosiner man bør spise. Men hvis du har brug for at holde øje med vægten, skal du holde lidt igen med det såkaldt sunde slik.

LÆS ARTIKEL Det sunde består i, at rosinerne indeholder en masse gode næringsstoffer, f.eks. kalium, C-vitamin og jern - og ingen E-numre. Men faktisk indeholder rosiner og andre slags sund slik i form af tørrede frugter og nødder ofte lige så mange kalorier som almindeligt slik. Derfor kan det godt betale sig at tage et kig i kalorieregnskabet, før man går amok i tørret frugt og nødder. Det er baggrunden for, at tørret frugt og nødder bør spises med måde, og at det ikke erstatter almindelig frugt. Tørret frugt kan indeholde 40-60 procent frugtsukker og nødder 40-60 procent fedt per 100 gram. Derfor vil en kombination af tørret frugt og nødder kunne indbringe med op mod 550 kalorier per 100 g. Når man tørrer frugt, stiger sukkerindholdet meget. Tørret frugt kan derfor indeholde 6-7 gange mere frugtsukker end de samme mængder frisk frugt. FACEBOOKRedaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden