Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lægøvelse (hælløft). De ti øvelser er effektive og nemme at udføre derhjemme
Foto: ERNST TOBISCH

Lægøvelse (hælløft). De ti øvelser er effektive og nemme at udføre derhjemme

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bente Klarlund: Her er 10 effektive øvelser til træning i hjemmet

Bente Klarlund viser her 10 øvelser, der sagtens kan laves hjemme.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med dette program kommer du kroppen rundt. Det stammer fra Bente Klarlund Pedersens ’Motion på recept’, der er udkommet på Nyt Nordisk Forlag.

Step-ups. Der trædes op med et ben på et trappetrin eller en lav skammel. Der trædes op, så den anden fod lige sættes på trinnet og straks efter sættes ned igen. Den forreste fod holdes på trinnet, indtil det fastsatte antal gentagelser er gennemført. Herefter sættes den anden fod på trinnet.
Armstrækninger. Stående med ansigtet mod en væg og i lige godt en arms afstand fra væggen sættes håndfladerne mod væggen i skulderhøjde. Albuerne bøjes, så næsen næsten rører væggen – albuerne strækkes igen.


Armbøjere. Sid med lette håndvægte eller plastflasker med vand hænderne og albuerne ind til kroppen. Skiftevis bøj og stræk albuerne.Skulderløft – arm-abduktioner. Øvelsen kan laves siddende eller stående. Med en let håndvægt eller vandflaske i hver hånd føres armene ud til siden, til de er vandrette. Håndryggen skal pege opad, og albuerne skal være let bøjede.


Squats/benbøjninger. Stående med ryggen til en stol sætter man sig ned på stolen, men uden at sætte sig helt ned på sædet. Når man har bevæget sig så langt ned, som balancen tillader, retter man sig op igen. Hænderne holdes i siden eller frem foran kroppen.


Stående rowing. Med en håndvægt eller tung pose i hænderne foran kroppen og bøjes og strækkes armene.

Lægøvelse (hælløft). Fodbalderne placeres på kanten af et trappetrin. Kroppen skiftevis løftes og sænkes ved en bevægelse i ankelleddet. Knæene skal holdes næsten strakte under hele bevægelsen. Træn eventuelt med et ben ad gangen.Rygøvelse – diagonal. Lig på maven med armene strakt over hovedet. Løft modsat arm og modsat ben samtidigt. Derefter den anden arm og det andet ben.


Skulderpres. Siddende på en stol med rygstøtte. Et par lette håndvægte eller plastflasker med vand holdes ud for skuldrene og stemmes lodret op til strakte arme.
Mavebøjninger. Lig på ryggen på gulvet med en bøjning i hofte- og knæled og fodsålerne fladt i gulvet. Armene lægges på kryds over brystet. Hoved og skuldre løftes fra gulvet.


FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden