Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Sexet. Ved at træne bækkenbunden øges blodtrilstrømningen også til de muskler, der er involveret i rejsningsprocessen.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bækkentræning kan hjælpe mod impotens

En fysioterapeut giver gode råd til hvordan en læser kan komme af med sin impotens.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra Signe Achdam Bennedsen, fysioterapeut: I et svar til en kvinde, der skriver, at hendes mand er blevet tiltagende impotent (21. april), giver du hende et fantastisk dejligt svar, at han skal tabe sig og dyrke motion.

LÆS ARTIKEL

Et andet tiltag kunne være at begynde at træne bækkenbunden. Da mænd – modsat kvinder – i det daglige ikke er afhængige af at bruge bækkenbunden til at holde sig tætte, kan bækkenbunden hos mænd med alderen, hvor de som regel også er mindre seksuelle aktive, blive meget slap.

Det vil sige, at både den dynamiske og den statiske udholdenhed falder, samt evnen til at koordinere og i det hele taget ’finde’ og aktivere bækkenbunden. Ved at træne bækkenbunden øges blodgennemstrømningen i musklen, men også til de omkringliggende muskler, der er involveret i rejsningsprocessen.

LÆS ARTIKEL

Der findes en rigtig ganske udmærket bog og dvd, ’Fra regnorm til anakonda’, af Søren Ekman til inspiration.

Danske Fysioterapeuter har en faggruppe, Fagforum for Gynækologisk/Obstetrisk Fysioterapi), og på faggruppens hjemmeside, www.gynobsgruppen.dk, ligger en liste over fysioterapeuter, der behandler problemer med bækkenbunden. Jeg håber kvinden og hendes mand kan få denne information, så de kan komme videre i et dejligt samliv.

LÆS ARTIKEL


Svar:

Tak for, at du som fysioterapeut videregiver information om, hvordan både mænd og kvinder kan få eksperthjælp, når det gælder træning af bækkenbundens muskler.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden