0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klarlund: Nænsomme puf kan hjælpe os til at styre krybdyrhjernen

Når slik, chips og cola får en mindre fremtrædende plads i supermarkedet, og vi i stedet oftere støder på frugt og grønt, er det nudging.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Nudging. Varerne i supermarkeder er placeret, så kunder køber mest muligt. I Irma har man flyttet slik og chokolade fra kassen og i stedet placeret frugt.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For nylig hørte jeg hjerneforsker Peter Lund Madsen tale på en konference om sundhed og adfærd arrangeret af Vidensrådet for Forebyggelse.

Han er en klog mand.

Madsen fortalte, at selv om en del af hjernen udmærket ved, hvad der er godt, og hvad der er skidt for mig, sker det tit, at krybdyrhjernen tager over. Men jeg fik ikke fat i, hvordan man tøjler sin impulsive og lystdrevne krybdyrhjerne, der mod bedre vidende driver os ud i overspisning, dovenskab, umådeholdent drikkeri og det, der er værre.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere