Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: DALUM ASTRID
Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlunds brevkasse: Motion gør humøret dårligt

Til at begynde med kan motion godt give dårligt humør, medgiver Bente Klarlund.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læseren Birger:

Det sker, at folk fortæller, at de bliver nærmest lalleglade af at motionere. Men sådan har jeg det ikke. Tværtimod. Jeg bliver i dårligt humør og føler mig ubehagelig til mode, når jeg løber. Det kan nærmest ødelægge min dag, og så holder jeg hurtigt op igen, indtil jeg atter bliver grebet af dårlig samvittighed.

LÆS ARTIKEL

Svar:

Man ved, at personer, der motionerer regelmæssigt, typisk oplever umiddelbar glæde og bedre humør i forbindelse med den fysiske aktivitet. Men det gælder især fysisk aktivitet af kendt intensitet og varighed. Hvis man ikke er vant til at motionere og pludselig begynder at røre sig, vil man ofte opleve, at den fysiske aktivitet til at begynde med giver dårligt humør. Det kan man også opleve, hvis man en dag motionerer med højere intensitet eller med længere varighed, end man er vant til.

LÆS ARTIKEL

Hvis man bliver ved med at motionere, vil man imidlertid opleve, at aktiviteten efterhånden bliver forbundet med glæde snarere end det modsatte. Når man sammenligner personer, der motionerer regelmæssigt, med personer, der ikke rører sig, finder man generelt mindre stress og færre angst- og depressionssymptomer hos de personer, der motionerer meget. Det betyder måske, at fysisk aktivitet giver mental sundhed, men det kunne principielt også skyldes, at det er de personer, der har det bedst, der vælger at være fysisk aktive.

Bente Klarlund Pedersen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden