Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gammeldags. Palæo - eller stenalderkost er blevet meget populært det seneste år. Her er det en take-away ret fra restaurant Palæo i Torvehallerne i København.
Foto: JENS DRESLING

Gammeldags. Palæo - eller stenalderkost er blevet meget populært det seneste år. Her er det en take-away ret fra restaurant Palæo i Torvehallerne i København.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Stenaldermad er ikke bevist sundere end de otte kostråd

En læser har smidt 24 kg ved hjælp af to populære metoder: Crossfit og palæo.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål: Jeg har læst dit svar om vægttab og muskelopbygning og vil derfor dele min egen erfaring om netop samme emne: Jeg var selv blevet for stor og skulle tabe mig og komme i bedre form. Valget af træning faldt på kettlecross og crossfit. Jeg lagde samtidig min kost om hen ad vejen, så den minder om palæo – stenalderdiæt. Jeg har på syv måneder tabt 30 kg og fået større muskler, end før jeg startede.

LÆS ARTIKEL

Jeg har desværre ikke fedtprocentmålinger fra hele perioden, men fra marts til august havde jeg et samlet vægttab på 24 kg, hvoraf de 19 kg var fedt. Eller sagt på en anden måde fra fedtprocent på ca. 35 pct. til nu ca. 20 pct.

Svar:

Tak for, at du deler din erfaring. Jeg vil ikke slå på tromme for bestemte former for slankekure, men dog understrege, at det er vigtigt, at en slankekost altid går hånd i hånd med masser af motion, så man ikke taber, men opbygger muskelmasse. Crossfit og palæo er trendy former for livsstil, som jeg vil give et par ord med på vejen her.

LÆS ARTIKEL Crossfit er et spændende og fysiologisk fornuftigt princip. Det består af et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring varierende funktionelle bevægelser, der udføres ved høj intensitet. Det er mit indtryk, at personer, der dyrker crossfit, bliver bidt af det og er meget motiverede. Stenalderdiæten er baseret på de fødevarer, som man formoder vi levede af i stenalderen. Diæten består af magert kød, gerne vildt, fisk, skaldyr, frugt, grøntsager, rødder, bær, æg og nødder.OPSKRIFT

Man skal gå i en stor bue uden om korn, mejeriprodukter, salt, hvidt sukker, chokolade, smør og margarine, der som bekendt først blev en del af menneskets daglige kost langt senere.

Det er ikke bevist, at stenalderdiæten er sundere end Fødevarestyrelsens otte kostråd, men den er sikkert sundere end gennemsnitsdanskerens kost.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden