Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Gå af ren lyst.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Sæt tempo på gåturene og opnå en yderligere effekt

En læser spørger om forskellen på 5 kilometers gang og løb?

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra Kate Kock:

Hvilke forskellige fordele er der ved henholdsvis at løbe en halv time, cirka 5 km, eller gå 1 time i raskt tempo, også cirka 5 km?

Jeg er 69 år, i rimelig god form, vant til at løbetræne og til at gå/vandre. Har blandt andet gået hele den franske og den atlantiske Camino.

Går hver morgen 1 time før morgenmad – af ren lyst.

Svar fra Bente Klarlund Pedersen:

Du får masser af sund motion ved at gå 5 km daglig, men du får en yderligere effekt, både hvad angår stofskiftekondition og kredsløbskondition, hvis du fra tid til anden, for eksempel et par gange om ugen løber denne distance eller på anden måde får banket pulsen godt op.

LÆS OGSÅ

Hvis man foretrækker at gå, kan man øge sundhedsgevinsten ved at sætte tempo på skridtene. Inspireret af japanske studier har vi i forskningsprojektet DD2 været med til at vise, at intervalgang har større effekt på en række sundhedsvariable end almindelig gang.

Ved intervalgang går man for eksempel 3 minutter i almindeligt tempo, derefter 3 minutter så hurtigt man kan, og så fremdeles. Ved således at veksle mellem rolig gang og meget hurtig gang, bevæger pulsen sig op og ned. Og det er godt.

Du skriver, at du går af ren lyst. Og sådan skal det helst være. Sundhedseffekten udebliver nemlig ikke, selv om man nyder det.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden