Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sund snack. Frugt er sundt, men kan - i store mængder og uden motion - betyde en vægtøgning. Arkivfoto: Per Folkver

Sund snack. Frugt er sundt, men kan - i store mængder og uden motion - betyde en vægtøgning. Arkivfoto: Per Folkver

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Frugt på jobbet kan gøre dig fed

Frugt er godt, men kun hvis det erstatter andre søde sager og ikke bliver til »ekstra« kalorier.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommentar:

På vores arbejdsplads har vi længe haft gratis frugtordning, og medarbejderne spiser frugt i det uendelige. Alligevel klager mange over, at de har svært ved at holde vægten.

Svar:

Frugt og grønt er sundt, men som tidligere nævnt ikke uden energi. Og især frugt indeholder meget sukker. Hvis frugten erstatter kagen til kaffen eller indgår som led i en frokost, der er sundere sammensat end tidligere og derfor indeholder færre kalorier, ja, så kan det være en rigtig god vane.

LÆS ARTIKEL Hvis frugtordningen på arbejdspladsen derimod betyder, at man spiser frugt i løbet af dagen, hvor man ellers ikke plejede at spise noget, og i øvrigt spiser, hvad man altid har gjort, tager man på. Et stykke frugt indeholder omkring 100 kcal. Hvis man har fået for vane at spise et æble og en banan om dagen, ud over det, man normalt spiser, kan det føre til en vægtforøgelse på 10 kg på et år! En håndfuld nødder indeholder lige så mange kalorier som en håndfuld chokoladepastiller. Og en avokado indeholder lige så mange kalorier som et stykke wienerbrød!





Der er flere studier, der viser, at vi spiser mere, hvis vi tror, det er sundt. Hvis man kalder buffeten 'sund buffet' eller 'grøn buffet', spiser forsøgspersonerne langt mere, end hvis buffeten har det samme indhold, men ikke har fået mærkatet 'sund' eller 'grøn'.

LÆS ARTIKEL

Mange mennesker kender de gængse kostråd, og de lever i vidt omfang derefter, men alligevel er de overvægtige. En forklaring er måske, at mens vi taler meget om, hvad vi spiser, taler vi mindre om, hvor meget vi spiser.

Frugtkurvene er synlige og let tilgængelige, og så er de sunde. De har netop de karakteristika, der får os til at spise meget. Og langt mere end hvad der er nødvendigt for at stille sulten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden