Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Seksualitet. To læsere undrer sig over, hvorfor der er ikke er mere fokus på at skabe viden om sex og sundhed i Danmark

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Vi skal have flere undersøgelser om seksuallivet

Danskernes seksuelle sundhed bliver kun sjældent berørt i befolkningsundersøgelser.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Eva og Sten Sverdrup-Jensen:

Tak for dit meget udførlige svar på vores spørgsmål om seksualitet og sundhed.

Det må undre, at vores viden om seksuel sundhed og seksualitet som raskhedsfaktor er underprioriterede emner i de mange sammenhænge, som du nævner, seksuallivets omfang, udbredelse og fylde i vor kollektive bevidsthed taget i betragtning!

LÆS ARTIKEL

Vi har selv undret os over, hvorfor f.eks. Herlev/Østerbro-undersøgelsen slet ikke inddrager seksuallivet, når der spørges ind til så meget andet adfærd (rygning, alkoholindtagelse m.m.).

Forhåbentlig har vores spørgsmål og dit svar givet nogle af dine forsknings- og andre kolleger lyst til fremover at gøre os alle meget klogere på dette område.

Bente Klarlund Pedersen:

I har en vigtig pointe. Man kunne få megen ny viden om seksualitet og sundhed ved at inkludere nogle spørgsmål af relevans for danskernes sexliv i de store befolkningsundersøgelser.

LÆS OGSÅ

Jeg forsker ikke selv i emnet, men jeg ved fra professorerne Christian Graugaard og Morten Frisch, der begge forsker i seksualitet, at det er vanskeligt at opnå fondsmidler til en decideret befolkningsundersøgelse vedrørende seksualitet og sundhed.

Det er tilsyneladende heller ikke helt nemt at overbevise kolleger om, at spørgsmål om seksualitet skal prioriteres i befolkningsundersøgelser på lige fod med spørgsmål om livsstil.

Jeg kan kun gisne om årsagen. Måske ligger det uden for forskernes interesseområde, måske er man bekymret for, om man vil skræmme borgerne, så de ikke vil deltage i spørgeskemaundersøgelser, eller måske er det forskerne, der er utilpas ved at stille spørgsmål om sexlivet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden