Helle Bigum:
Der er mange skriverier om, at det er sundt at spise A38/Cultura, hvor der er mælkesyrebakterier af forskellig slags.
Det er godt for maven og en sund tarmflora. Samtidig er skyr blevet utrolig populært at spise.
LÆS ARTIKEL
Jeg savner viden om, hvorvidt skyr også indeholder mælkesyrebakterier, eller om det ikke har samme sundhedsmæssige egenskaber som f.eks. A38.
Bente Klarlund Pedersen:
Skyr indeholder ingen eller få mælkesyrebakterier, men har andre fordele.
Jeg har selv hørt rigtig meget om skyr i den seneste tid, hvor vi har været med til at teste de fem deltagere i TV 2’s ’Go’kur’-initiativ.
LÆS OGSÅ
Kosteksperten Michelle Kristensen er stor fortaler for skyr til morgenmad, og de fem deltagere, der alle har tabt sig enormt i vægt og scoret fint på diverse sundhedstal, har med større eller mindre iver spist sig igennem mange portioner skyr tilsat bær, mandler og lakridspulver.
Skyr indeholder faktisk lidt mere energi end A38, men samtidig mere protein. Hvis man gerne vil slanke sig, er skyr et udmærket produkt, da protein giver mæthedsfølelse.
Nogle forskningsresultater viser, at det både er lettere at tabe sig og senere at holde vægten, hvis man spiser en kost med lidt mere protein end ellers.
Men det er aldrig sundt at holde en meget ensidig diæt, hvor man for eksempel kun spiser skyr, protein og grøntsager og ingen fuldkornsprodukter.
Hvis skyr erstatter federe mælkeprodukter som for eksempel cremefraiche, er det ganske udmærket, ikke mindst hvis man skal holde øje med vægten.