Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Astrid Dallum
Foto: Astrid Dallum

Kaffebrygning. Brug det kolde vand til kaffemaskinen lyder rådet fra Bente Klarlund.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Derfor skal du hælde koldt vand på kaffemaskinen

Skal man bruge varmt eller koldt vand, når man laver kaffe, spørger en læser.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jørgen: Jeg ville gerne vide, om man roligt kan bruge vand fra den varme hane til at hælde på kaffemaskinen, eller man skal bruge koldt vand, som mange husmødre siger. Hvad siger litteraturen og du?

Bente Klarlund Pedersen:

Jeg kan godt følge dig. Når man tapper varmt vand fra hanen, går det hurtigere med at få sin kaffe, men man løber en risiko for at blive syg. Det er ganske vist en meget lille risiko, så der er ingen grund til panik, hvis man har for vane at tappe det varme vand fra hanen. Men hvis vi alle sammen gjorde det, ville nogle af os nok blive syge.

LÆS ARTIKEL

Det varme vand kommer nemlig fra en varmtvandsbeholder, som kan være forurenet. Det kolde vand kommer direkte fra vandværket, hvor det er blevet renset. I varmtvandsbeholderen kan der en sjælden gang være bakterier, som gør os alvorligt syge – enten ved egen kraft eller via de giftstoffer, som bakterierne producerer. Disse giftstoffer inaktiveres ikke nødvendigvis, fordi man koger vandet. Hvis varmtvandsbeholderen ikke er blevet ordentligt vedligeholdt, kan der komme bakterier ind. Og hvis vandet i beholderen ikke er varmt nok, dræber det ikke bakterierne.

Det kolde vand bliver endnu mere velegnet til madlavning, hvis man lader den kolde hane løbe lidt, inden man tapper vand. Så sikrer man sig i højere grad mod tungmetaller, men også mod rester af skæreolie og nikkellegeringer, som kan følge med, når installationerne er nye.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden