Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lionel Cironneau/AP
Foto: Lionel Cironneau/AP

Vitaminboost. Den intravenøse vitaminkur er en ny trend fra USA, der har ramt Danmark. Effekten af kuren er dog tvivlsom, ligesom kuren i sig selv er pebret, men stjerne som Rihanna praler af at bruge den.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Ny trendy helsekur giver i bedste fald meget dyr urin

Intravenøs vitaminkur er den nyeste sundhedstrend. Effekten er tvivlsom.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ung kvinde ligger i en hvid seng. En uniformeret sygeplejerske læner sig ind over hende og anlægger en intravenøs kanyle.

Sygeplejersken vil om lidt fastgøre en beholder fyldt med en klar gullig væske på et stativ, der er anbragt over sengen.

LÆS ARTIKEL

Via en slange vil hun forbinde beholderen til kanylen i kvindens arm, og kvinden vil få indgivet den gullige væske direkte i blodbanen over den næste halve times tid, mens sygeplejersken overvåger virkningen.

Det ligner en scene fra et hospital, men er det ikke. Den unge kvinde er heller ikke syg. Slet ikke. Vi er på en såkaldt drip bar, som også kan hedde drip café eller drip spa. Drip betyder dryppe og på dripbarer kan man få dryppet væske med en blanding af vitaminer og mineraler direkte ind i blodbanen.

Fænomenet er tilsyneladende startet i USA og har nu nået Storbritannien og er på kort tid blevet populært blandt de rige og kendte. Rygter vil vide, at både Brad Pitt og Madonna går på dripbar. Behandlingen spås samme popularitet som botoxklinikker, der i dag findes overalt.

Prisen ligger fra omkring 1.000 kroner til 4.000 kroner afhængigt af blandingen af vitaminer, og behandlingen anbefales gentaget ugentligt.

Fagligt set er der tale om et fænomen helt uden dokumenterede sundhedsmæssige fordele. Hvis man lever nogenlunde sundt, er der ikke behov for vitamintilskud og slet ikke i store doser direkte ind i blodårerne.

Brugerne af intravenøse vitaminer fortæller, at de får mere energi og modstandskraft, og nogle mener, at intravenøs behandling med vitaminer kan tage følgerne efter en hård weekend med sprut og stoffer. Vi ved, at der er en tiltagende polarisering i sundhed. De ressourcestærke bliver sundere og sundere.

At drikke mådeholdent, spise grønt, dyrke motion og holde vægten udstråler kontrol, overskud og selvsikkerhed. 10’ernes jetsettere brander sig ikke på druk og stoffer. Tværtimod. Det er hipt at være slank, stærk og energisk. Det er i denne kultur, dripbarerne er opstået. Brugerne af intravenøse vitaminer indrømmer gerne, at de betaler en formue for en udokumenteret behandling.

Rihanna lægger ligefrem billeder af sig selv i gang med en intravenøs vitaminkur på Twitter.

Man må undre sig over, at det gang på gang er muligt at lancere helsekure, der i bedste fald resulterer i en meget dyr urin, men i værste fald kan skade organerne, f.eks. lever og nyrer.

Gang på gang tager vi hovedet under armen og er til salg for det hurtige fix, hvis vi kan bilde os selv ind, at vi kan betale os fra det lange, seje sundhedstræk. Og er der et marked for et hurtigt vitaminfix som antidot til nattens udskejelser, er der altid nogle, der er parate til at slå plat og indtage rollen som direktør for en dripbar. Verden vil bedrages.

Kilde:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2408451/Vitamin-drip-firms-rush-cash-fad-thats-tipped-big-Botox.html

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden