Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Gregers Overvad (arkiv)/Jyllands Posten
Foto: Gregers Overvad (arkiv)/Jyllands Posten

Kalorier. Slik indeholder mange tomme kalorier, men spiser man ellers sundt og dyrker motion, må man godt spise lidt, forklarer Bente Klarlund.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Lidt tomme kalorier kan der være plads til

En læser vil vide, om hendes høje slikforbrug udmønter sig i tyndfedme.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den bekymrede:

Jeg er 45 år og har hele mit liv været spinkel; taljen måler 76 cm, jeg er 179 cm høj og vejer 59 kg. Jeg har en travl hverdag – nogle vil måske sige stresset – med krævende job, tre børn og mange arrangementer.

Jeg har været medlem af et fitnesscenter, men i dagligdagen bliver det kun til løb to gange om ugen (7 til 12 km per gang). Jeg har løbet et par halvmaratoner, så konditionen er nok o.k., men jeg er helt klart udstyret med spaghettiarme og mangler mavemuskler. Og så elsker jeg slik, kage og sodavand.

Det bliver nok til 2 liter Cola Zero om ugen, en kage om dagen plus lidt slik. Vi lever ellers sundt til hverdag med meget kylling, grøntsager og fuldkorn. Jeg drikker sjældent alkohol og har aldrig røget.

Jeg har mistet begge mine forældre til kræft for en del år siden og har derfor fokus på sundhed, men er jeg i risikogruppen for tyndfedme?

Bente Klarlund Pedersen:

Du er sådan set undervægtig med et bmi på 18,4. Men nu skal man som bekendt ikke være alt for bmi-fokuseret.

Du spiser sundt det meste af tiden, og du hverken drikker for meget eller ryger. Det er manglende motion, der får musklerne til at svinde ind, og så har fedtet det med at sætte sig om maven. Men du motionerer rimelig meget, og derfor er jeg ret sikker på, at du ikke er tyndfed.

LÆS OGSÅ

Alt i alt får jeg det indtryk, at du er ret sund. Du spiser kage og slik daglig. Det er tomme kalorier, men det er for så vidt ikke et problem, hvis du i øvrigt får en varieret kost, der læner sig op ad de officielle kostråd.

Du skriver, at du har spaghettiarme, og at det står sløjt til med mavemusklerne. Hvis du gerne vil optimere din sundhedstilstand, kan du prøve med lidt styrketræning, enten i et fitnesscenter eller ved at lave nogle øvelser, hvor du bruger din krop som vægt. Sådanne øvelser finder du nemt på nettet.

Det ville også være godt med lidt hverdagsmotion de dage, hvor du ikke løber.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden