Knæsmerter. Smerter i knæene kan skyldes fodstillingen.
Foto: Astrid Dalum

Knæsmerter. Smerter i knæene kan skyldes fodstillingen.

Klarlunds brevkasse

Klarlund: Knæ-problemer kan sidde i fødderne

En fysioterapeut giver gode råd til at undgå smerter i knæene.

Klarlunds brevkasse

Spørgsmål fra Hanne Thureson Graae, Fredensborg:

Må det være mig tilladt at skrive en kommentar til Deres svar (Pol. 19.7.) til kvinden, der får ondt i knæene, skønt hun er vant til at gå.

LÆS ARTIKEL

Jeg er selv 79 år, gammel fysioterapeut og var ude for det samme sidste vinter. Jeg læste og kiggede lidt og besluttede at opsøge kiropraktor, der laver indlæg på basis af skanning af fødderne under afvikling.

Jeg belastede tydeligt de to fødder meget forskelligt, så for cirka en måned siden fik jeg indlæg, som jeg langsomt har vænnet mig til! Det har gjort ondt helt op i hofterne!

Men nu er min gang praktisk talt smertefri.

Sidegevinst: Lidt skævhed i kroppen (mest bemærket af min lægedatter) er ikke længere synlig.

Man skal huske at søge sin kommune om tilskud, hvis man ønsker dette, inden man kontakter kiropraktor og helst også have sin læges ord for, at indlæg vil være af betydning.

Bente Klarlund Pedersen:

Tak for dine gode råd. Her er det vist dig, der er eksperten som ’gammel fysioterapeut’.

Du har ret i, at knæproblemer kan sidde i fødderne. Knæproblemer kan skyldes fodstilling og afviklingen af gang. Hvis man er neutral i sit fodled, går man lige med foden, sætter hælen i og ruller over hele foden, når man tager et skridt. Man afvikler sine skridt.

LÆS OGSÅ

En person, der er platfodet, vil ofte sætte hælen hårdt i og så klaske resten af foden i underlaget.

Andre ruller fra ydersiden til indersiden af foden, når de går. Her sker der et indfald, og man kan typisk få smerter på indersiden af knæet. Løsningen kan eventuelt være funktionelle indlæg i skoen eller funktionelt fodtøj, der giver støtte og træner foden og hjælper den til at lave den rullende bevægelse.

Når det gælder den læser, du henviser til, havde hun fået konstateret artrose og læsion af menisken, så jeg er ikke sikker på, at indlæg vil hjælpe her. Men tak for dine råd, som jeg tror er relevante for mange læsere.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce