proteinpulver. Mange bruger proteinpulver til at hjælpe musklerne på vej.
Foto: Jens Dresling

proteinpulver. Mange bruger proteinpulver til at hjælpe musklerne på vej.

Klarlunds brevkasse

Klarlund: Kosttilskud til motion er en jungle at finde rundt i

En læser vil vide hvordan hun skal forholde sig til sønnens brug af proteinpulver.

Klarlunds brevkasse


Spørgsmål fra Caroline Jacobsen:

Jeg er mor til en ung mand, som supplerer sin træning med indtag af proteinpulver. Jeg hører til dem, som er bekymrede over klimabelastningen fra kød, og jeg prøver at overbevise sønnen om, at han skal leve både semivegetarisk og bæredygtigt i øvrigt, og at for en ung mand med rimelig sunde madvaner er proteinpulver både spild af penge og klimabelastning.

LÆS ARTIKEL

Hvad er der af viden om behov/nødvendigheden af proteintilskud, kan det klares med lidt ekstra hummus, og hvordan er klimabelastningen fra proteinpulver. Skal jeg i virkeligheden erstatte kødet med det?

Bente Klarlund Pedersen:

Kosttilskud i forbindelse med motion er noget af en jungle at finde rundt i, men der er faktisk studier, der viser, at indtagelse af valleprotein efter styrketræning øger musklernes tilvækst. Hvis man træner for at opnå store muskler, skal man tænke på både træningen og kosten. Selv om man træner meget, er det svært at få musklerne til at vokse, hvis man spiser forkert. Retningslinjerne er:Træn ikke, når du er sulten. Spis hurtigst muligt efter hver træning. Spis proteinrigt. Spis nok, og spis sundt, så du er dækket ind med alle næringsstoffer. Kosttilskud kan være nyttigt, hvis man af praktiske grunde ikke kan servere et ordentligt måltid for sig selv f.eks. umiddelbart efter træning eller som et ekstra mellemmåltid, hvis man har travlt.

LÆS OGSÅ

Kosttilskud i form af proteinpulver giver ikke større muskler end en sund, proteinrig kost, men kan altså være bekvemt. Valleprotein er et restprodukt, som fremkommer i processen fra mælk til ost. Valleprotein er altså et bæredygtigt produkt. Det er et komplet protein af høj kvalitet med alle de essentielle aminosyrer. Det er ret populært at tage valleprotein efter styrketræning, men man kan lige så godt indtage et mælkeprodukt eller en anden proteinkilde efter træningen.

I kosttilskuddenes verden er weightgainer-produkter blandt de mindre lødige. Ofte er det blot proteinpulver blandet med sukker. Man køber altså simple kalorier til en høj pris.Jeg vil i øvrigt anbefale dig og din søn at læse mere på www.motion-online.dk , hvor cand.scient. Morten Zacho giver en grundig gennemgang af kosttilskud ved styrketræning.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden