Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Honning og kanel mod gigt gør ingen skade

Er honning og kanel en farlig kur, spørger læser med slidgigt.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jette Juul Mortensen:

Jeg er ramt af en meget ondskabsfuld slidgigt. Alt er undersøgt i forhold til kirurgiske indgreb eller anden behandling. Det har hidtil kun været medicinen Dolol og Pinex, som jeg har været henvist til.

Desværre lider jeg også af hukommelsesproblemer, så jeg er meget ked af den fortsatte medicinering. Af en meget hjælpsom bekendt fik jeg en kopi af nogle opskrifter fra Helse i 2009 om daglig indtagelse, morgen og aften, af varmt vand med 2 spiseskefulde honning og en lille teskefuld kanel. Det skulle angiveligt være kroppens mirakelmedicin, især for gigtpatienter.

Det er jeg gået i gang med i håb om smertelindring. Nu er jeg så blevet betænkelig. Der har jo været mange advarsler om kanelindtagelse. Er jeg mon i færd med en farlig ’kur’, som bør standses med det samme?

Bente Klarlund Pedersen:

Det er trist at høre, at du er slemt plaget af slidgigt (artrose). Varmt vand med honning og en lille teskefuld kanel er ingen mirakelkur, men det er bestemt heller ikke farligt, så længe der kun er tale om en lille teskefuld, heller ikke hvis denne særlige drik gentages flere gange på en dag.

Der er nogle mennesker, der ikke tåler store doser kanel. Men hverken jeg eller mine kolleger kan huske at have set en alvorlig kanelforgiftning. Så nyd denne drik, hvis du synes, den gør noget godt for dig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden