Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Winther
Foto: Mads Winther
Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlund: Mavedellen er ufarlig

Kan en mavedelle være et tegn på tyndfedme, spørger en læser.

Klarlunds brevkasse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Marianne Olesen:

Kvinde, 72 år, 159 cm, 59 kg, folkepensionist.

Cykler 3 x 2 km til og fra arbejde hver dag op og ned ad Frederiksborgvejs stejle bakke til Bispebjerg Torv, hvor jeg arbejder som frivillig i Dans i Nordvest under Uppercut Danseteater, der har til huse i Dansekapellet, Bispebjergs ombyggede kapel og krematorium.

Er begyndt på pensionistidræt tre gange om ugen: 45 min. gymnastik mandag og torsdag, og 30 min. svømning fredag. Hvis jeg orker, går jeg med Dansk Vandrelaug lørdag eller søndag.

LÆS ARTIKEL

Aftenerne bruges til at lade op til lange, dejlige arbejdsdage.

Spiser kun kød, når jeg er ude, men sparer i stedet sammen til de 2-3 årlige højskoleophold. Altid noget med cykelture, vandreture eller anden motion. Jeg er glad for at bevæge mig, så ingen skak eller bridgekurser her.

Jeg har ’gode muller’, som en ung lægepraktikant sagde, da jeg fik målt mit halvårlige blodtryk, men jeg har den der irriterende mavedelle cirka 5 cm under taljen, der får små gamle damer og små piger på 4 år til at ha’ samme profil: let svajryg og strutmave. Det er ikke bare løst kød, men en mavsedelle. Mit spørgsmål er, om mavedellen kan være tegn på tyndfedme, eller er det bare væske.

Bente Klarlund Pedersen

Du er imponerende aktiv, din vægt er normal, og det lyder til, at du i det hele taget lever sundt. Du har oven i købet lægens ord for, at du har gode ’muller’, altså godt med muskler.

Tyndfedme er et slangudtryk, der anvendes om meget fysisk inaktive personer, der er normalvægtige eller har en vægt, der typisk ligger lavt i normalområdet samt har lav muskelmasse og fedt inde mellem de indre organer. Denne beskrivelse passer slet ikke på dig.

LÆS OGSÅ

Selv om du har en irriterende mavedelle, er jeg helt sikker på, at du ikke er tyndfed. Ud fra beskrivelsen gætter jeg på, at din delle er såkaldt subkutant fedt, der sidder lige under overhuden. Det farlige fedt er det, der sidder længere inde mellem de indre organer og typisk buler ud omkring navlen. Du må nok lære at leve med din mavedelle. Det er sådan, du er skabt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden