Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: JENS DRESLING
Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ofre for snevejret giver privat skadestue medvind

I Frederiksberg kommune vælger nogle at betale 600 kroner for et skadestuebesøg

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sneen fyger, og frosten har lagt sig som et spejlglat tæppe over de danske fortove. Vinteren betyder mange brækkede håndled og skuldre, og det sikrer indtjeningen på landets eneste private skadestue.

Det skriver borsen.dk.

’Skadestuen nu’ har gennem de seneste godt to år tilbudt danskerne en hurtig genvej til den lægehjælp, de ofte skal vente timevis på, inden det lokale sygehus’ skadestue får tid.

LÆS ARTIKEL

Og netop nu er det højsæson for en lang række skader, som en sådan lægebutik lever højt på.

»Vi har måske 30 pct. flere kunder her om vinteren end normalt, og det har været billedet, siden vinterkulden satte ind i november. Der er mange ældre damer, der falder på fortovene og brækker håndleddet, men også mange unge, der flækker øjenbrynet i skolegården«, siger adm. direktør og speciallæge Henrik Erichsen til borsen.dk.

Han har stået i spidsen for den private skadestue siden starten.

Folk dropper telefonkøen hos egen læge
Steget fungerer som alternativ til lægevagten eller besøget hos egen læge, og med vinterens komme følger også børn med ondt i ørerne og en masse halsbetændelser. Det bekommer den private skadestue særdeles godt.

»Der er mange, der har fundet ud af, at det er meget nemmere at dumpe forbi os end at skulle have besværet med at få tid hos egen læge en travl morgen. Vi kan både bruges i medicinske tilfælde, skader og sågar operationer«, siger Henrik Erichsen.

LÆS ARTIKEL

Stedet oplever efter to år og tre måneders eksistens, at kendskabet til forretningen har bredt sig og på den måde giver nye kunder.

Mange virksomheder har indgået aftale med stedet for at forhindre, at medarbejdere, der kommer til skade, spilder dyre timer i hospitalernes venteværelser. Og andre kommer så ofte, at skadestuen har imødekommet ønsket om at lave et decideret klippekort til de flittigste kunder.

»Mange mødre har børn, der kommer til skade så tit, at de udbad sig et klippekort til behandlinger. Så det har vi indført, og på den måde kan man f. eks. spare 200 kr. pr. behandling på et 10-turs klippekort«, siger Henrik Erichsen.

Skadestue har haft en svær start

Efter en svær fødsel er stedet ved at blive en rentabel forretning. Men en udvidelse er ikke på tapetet i 2011.

»Det har været en lang, træls start, men det går fint nu. Vi får overskud for første gang i år. Der er helt klart et marked for denne type virksomhed, så selvfølgelig vil vi gerne ud i landet. Men der går nogle år«, siger han uden at ville komme størrelsen på overskuddet nærmere.

GUIDE Og priserne? Det koster 600,- kr. for en alm. lægekonsultation, og 1650,- kr. at få kigget på, røntgenfotograferet og indbundet en brækket finger.

Brækker du anklen, ryger prisen på en behandling op i 2250,- kr.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden