Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
www.emcell.dk
Foto: www.emcell.dk

REKLAME. Virksomheden reklamerer for behandlingerne på sin danske hjemmeside.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dødeligt syge danskere fuppes med falske løfter

To ukrainske læger tilbyder håbløst syge danskere kostbar stamcelleterapi i Kiev.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske læger og eksperter i stamcelleterapi advarer over for gratisavisen 24timer mod behandlingerne for blandt andet kræft, aids, diabetes, sklerose og hjertesygdomme.

Een af dem, der advarer, er professor og ekspert i stamcelleterapi Thomas G. Jensen, MD DMSc, Institut for Human Genetik, Aarhus Universitet.

»Jeg vil virkelig advare imod det. Det er rent hasard. Behandlingerne er helt uden dokumentation og kan i værste fald slå ihjel frem for at helbrede. Forskning har påvist patienter, som blandt andet pludselig fik hjernekræft og andre dødelige sygdomme af selve behandlingen,« siger professor Thomas G. Jensen til 24timer.

LÆS ARTIKEL

Ifølge klinikken Emcell, som har dansk adresse på Frederiksberg i København, lover de to ejere, Alexander Smikodub og Alexey Karpenko, at deres stamcellebehandlinger med stamceller fra fostre kan enten helbrede eller styre og kontrollere mere end 15 af de mest ødelæggende eller direkte livstruende sygdomme.

Reddet patienter i mere end ti år

Ifølge klinikkens egen hjemmeside har Emcell behandlet mere end 6.000 taknemmelige patienter og er verdens mest erfarne klinik for stamcelleterapi. »Man har i mere end 10 år reddet og forlænget livet for patienter, hvor traditionelle metoder har vist sig ineffektive,« lyder nogle af løfterne.

Men det afviser professor Jens Sandahl Christiansen i 24timer med ordene:

»Det er fup og hokus pokus. Jeg forstår godt, at ulykkelige patienter, som er opgivet af behandlingssystemet, forsøger andre metoder, men jeg vil virkelig fraråde det, for det er helt uden evidens, og vi aner ikke, hvad det er, de leger med af stoffer derovre.«

LÆS ARTIKEL

Prisen for en stamcellebehandling er ifølge Emcells danske hjemmeside på minimum 50.000 kroner, men ifølge Emcell’s anden danske samarbejdspartner, Aniqo.com vil en behandling kunne løbe op i en halv million kroner. Hertil kommer udgifter til rejse og ophold.

Professor Thomas G. Jensen kalder klinikkens løfter og metoder for uetiske:

»Stamcellebehandling er ingen steder så langt, som de lover her, og det er uetisk, at det er muligt at udnytte syge mennesker på den her måde. Danske læger er langt med forskning i stamcelleterapi og kan rykke med det samme, så snart der er dokumentation for, at noget virker, men de her løfter er kvaksalveri.«

Kontaktperson for såvel Anico og Emcell, markedsføringsøkonom Lotte Nielsen, var ikke i går at træffe for en kommentar.

ingenting

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden