Lopper. Skal en kat behandles for lopper, skal det ske med et loppemiddel specifikt godkendt til brug på katte.
Foto: JENS DRESLING

Lopper. Skal en kat behandles for lopper, skal det ske med et loppemiddel specifikt godkendt til brug på katte.

Sygdom

Katte dør af loppemidler til hunde

Katteejere er kommet til at forgifte deres kæledyr med loppemidler til hunde.

Sygdom

Lægemiddelstyrelsen har modtaget en række rapporter om katte, der har fået svære bivirkninger og i enkelte tilfælde er døde, fordi de har været i kontakt med et loppebekæmpelsesmiddel til hunde.

Derfor advarer styrelsen i en pressemeddelelse katteejere mod at bruge loppebekæmpelsesmidler, der er godkendt til hunde.

»Advarslen fremgår allerede af produktinformationen for loppemidlerne, men vi må desværre konstatere, at vi alligevel løbende får indberetninger om katte, der er blevet forgiftede«, hedder det i pressemeddelelsen fra styrelsen.

Forgiftning skyldes stoffet permethrin

Forgiftningen af kattene sker, når de bliver udsat for kontakt med stoffet permethrin, der indgår i en del loppemidler til hunde.

Situationen kan opstå, hvis en katteejer bruger loppemidlet til deres kat, eller i ekstreme tilfælde hvis en kat er i nærkontakt med en hund, der er blevet behandlet med et permethrin-holdigt loppemiddel.

Derfor understreger styrelsen, at hvis en kat skal behandles for lopper, skal det ske med et loppemiddel specifikt godkendt til brug på katte.

Hvis du er i tvivl, så tjek om det loppemiddel, du påtænker at bruge til din kat, indeholder permethrin og kontakt eventuelt en dyrlæge eller et apotek.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden