behandling. DR's Kontant besøger en dyrlæge med en rask hund - og den bliver anbefalet en tandrensning i fuld narkose - og så lige en kastration, nu vi er i gang. (arkivfoto)
Foto: JOACHIM ADRIAN

behandling. DR's Kontant besøger en dyrlæge med en rask hund - og den bliver anbefalet en tandrensning i fuld narkose - og så lige en kastration, nu vi er i gang. (arkivfoto)

Sygdom

Dyrlæge ville kastrere og trække tænder ud på rask hund

Flere dyrlæger fejl- og overbehandler kæledyr, afslører forbrugerprogram.

Sygdom

Det er tilsyneladende almindeligt, at dyrlæger overbehandler de hunde og katte, som ejerne komme med til klinikken.

DR's forbrugermagasin Kontant kan i aften fortælle en del historier om dyrlæger, der både fejl- og overbehandler kæledyr. Det kan ikke alene være en dyr fornøjelse men også særdeles ubehageligt for dyrene.

For eksempel hører vi historien om en hundejeer, der afleverer sin hund til en tandrensning, der skal foregå under narkose.

Ville trække tænder ud Midt i behandlingen finder dyrlægen ud af, at hunden bør have trukket fem tænder ud. Ejeren siger nej og sender hunden til en anden dyrlæge, som konstaterer, at tænderne er fine.

Kontant besøger samme dyrlæge med en rask hund - også den bliver anbefalet en tandrensning i fuld narkose - og så lige en kastration, nu vi er i gang.

I stedet for at acceptere dyrlægens råd, sender Kontant hunden til undersøgelse hos andre dyrlæger, inklusive klinikken på Landbohøjskolen (Life) - og alle afviser samtlige punkter. Hundens tænder er fine, og den behøver ikke kastration.

Pludselig eksem

Dyrlægen anbefalede også, at hunden kun skulle spise det specialfoder, som dyrlægen solgte i klinikken. Men andre dyrlæger fortæller, at hunde lever fint med det billigste foder fra supermarkedet.

Alligevel fortsætter mange dyrlæger åbenbart med at fortælle, at kæledyrene bør spise dyrlægens specialfoder for ikke at blive syge, og det er en handel, der fortsætter på trods af indskærpelser fra Dyrlægeforeningen.

LÆS OGSÅ

Kontant foretager en rundringning til en række dyrlæger, og mange fremhæver det dyre foder, de selv sælger, på bekostning af de billige produkter – ofte med helt uunderbyggede påstande om, at dyrene kan blive syge eller få dårlig pels af det billige foder. Påstande, der skydes helt ned af en ekspert på Life, Københavns Universitet.

I et andet tilfælde har en dyrlæge fået besøg på klinikken af en hund, som pludselig får noget eksem og bliver mere og mere svag og træt. Dyrlægen behandler den for dårligt hjerte og blodmangel og anbefaler at få taget en knoglemarvsbiopsi.

Efter at ejeren har spenderet 14.000 kroner på behandlingen, er hunden stadig syg og tæt på at dø.

Ejeren tager den til en anden dyrlæge, som konstaterer, at den har mider. Behandlingen koster under 500 kroner, og hunden kommer sig. Hundeejeren må slås for at få bare et lille nedslag i prisen for den fejlagtige behandling.

Kontant kan ses i aften på DR1 klokken 21.25

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce