MMS sælæges i mange former - her som såkaldt Water Purification Drops, vandrense dråber - ikke langt fra myndighedernes advarsel om, at det i virkeligheden handler om klor.

MMS sælæges i mange former - her som såkaldt Water Purification Drops, vandrense dråber - ikke langt fra myndighedernes advarsel om, at det i virkeligheden handler om klor.

Sygdom

Myndigheder advarer: Mirakelmiddel er klor

Middel sælges som svar på alverdens sygdomme. Men det er klor, lyder advarslen.

Sygdom

Mirakelmidlet blev opfundet af en amerikaner i 2006, og det sælges som varmt brød på internetsider, fordi det påstås at kunne helbrede alt lige fra kræft og aids til influenza og malaria.

Midlet helbreder også hepatitis A, B and C, herpes og tuberkulose. I Uganda skal det have kureret 98 procent af en gruppe aidsramte på en måned. Mere end 90 procent af en gruppe malariapatienter blev kureret på mellem fire og otte timer.

Og midlet virker endda også mod så banale sygdomme som forkølelse, lungebetændelse, ondt i halsen, vorter og sår i munden.

Mirakelmidlet kaldes MMS, som er en forkortelse for Miracle Mineral Solution, som angives at være en særlig aktiv form for klorid, chlorine dioxid på engelsk, natriumklorit på dansk.

LÆS ARTIKEL

Og ifølge Fødevarestyrelsen og den amerikanske Food & Drug Administration, FDA, er det det samme som den form af klor som er det aktive stof i blegemidlet klorin.

Og du bliver ganske enkelt syg af mirakelmidlet, hvis du indtager nok af det, lyder advarslen, som råder danskere til at lade være med at falde for den nærmest religiøse markedsføring og undlade at købe det på nettet.

Manden der 'opfandt' stoffet i 2006, amerikanske Jim Humble, føler sig til gengæld forfulgt af myndighederne og beskylder dem for at misinformere om stoffet og forklarer i sin bog om sagen, hvorfor MMS, eller clorindioxid ikke kan skade normale celler i en sund krop:

LÆS ARTIKEL

»Misinformationen på internettet påstår, at MMS (og clorindioxid, som det genererer) er det samme som klorin eller klor og derfor er farligt. Det er ikke sandt. Clorindioxid har været velkendt i industrien i 70 år. Clorindioxid er endda et anbefalet middel ved indpakning af fødevarer, fordi det slår salmonella-, coli- og alle andre kendte bakterier ihjel«, fortæller Jim Humble i bogen 'Breakthrough - The Micacle Mineral Solution of the 21st Century«.

Tror selv på det

»I bedste fald tror han selv på det, og så er det nærmest af en religiøs karakter. I værste fald snyder han mennesker og gør dem syge, hvis de drikker det i for stærk en opløsning«, siger Mette Christiansen, der er bromatolog i Fødevarekontrollens Rejsehold.

LÆS ARTIKEL

Fødevarekontroillen har tidligere advaret mod stoffet og forlangt, at to danske netbutikker trak det ud af markedet. Nu kommer den fornyede advarsel efter oplysninger fra England om, at kosttilskuddene ulovligt sælges fra engelske hjemmesider.

MMS-produkterne kan indeholde en meget stærk opløsning af natriumklorit, som ifølge Mette Christiansen er det samme som det omtalte chlorindioxid.

Ifølge den engelske advarsel kan det give bivirkninger som kraftig kvalme, opkast og diarré med efterfølgende risiko for dehydrering og reduceret blodtryk.

LÆS ARTIKEL

Hvis produktet ikke opløses i store mængder af vand, kan det desuden forårsage beskadigelser af de røde blodceller og tarmsystemet.

Jim Humble beskriver i sin bog, hvordan han blot gav større og større doser af stoffet, hvis det ikke virkede i første omgang, når han havde med patienter art gøre.

Hvis forbrugerne benytter den samme fremgangsmåde, fortæller det amerikanske FDA, at næste trin på bivirkningsskalaen blandt andet er vejrtrækningsproblemer.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man undgår produkter som MMS med stærke natriumklorit opløsninger. Hvis man allerede har købt et af disse produkter, bør man enten kassere produktet eller aflevere det tilbage til forhandleren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden