hjertestop. Når uheldet er ude, er det livsvigtiogt med hurtigt hjælp til at få hjertet i gang igen. Trygfonden har lavet en app, der viser vej til nærmeste hjertestarter - foreløbig kun til iPhone.
Foto: MARTIN LEHMANN

hjertestop. Når uheldet er ude, er det livsvigtiogt med hurtigt hjælp til at få hjertet i gang igen. Trygfonden har lavet en app, der viser vej til nærmeste hjertestarter - foreløbig kun til iPhone.

Sygdom

Ny mobilapp finder nærmeste hjertestarter

Få klik på smartphonen viser, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret.

Sygdom

Der hænger adskillige tusinde hjertestartere rundt om i Danmark, og nu er det muligt at finde den nærmeste ved hjælp af mobiltelefonen.

TrygFonden har udviklet en applikation til smartphones - den hedder TrygFonden Hjertestart. App'en kan vise dig vej til de cirka 6400 hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk, som er en hjemmeside, hvor alle kan registrere deres hjertestartere.

»TrygFonden Hjertestart gør det nemt at se, hvor der hænger hjertestartere, og den er således et nyttigt værktøj til at orientere sig, når man færdes i områder, hvor man ikke er kendt«, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

LÆS ARTIKEL

»På den måde håber vi, at applikationen er med til at øge danskernes opmærksomhed på hjertestarternes placering, på samme måde som man for eksempel orienterer sig om nødudgange i et fly eller på et hotel«, siger hun.

App'en er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om en mobil løsning med oplysninger om hjertestarternes placering i Danmark.

TrygFonden understreger dog, at man i en akut situation aldrig må begynde at lede efter hjertestartere på mobilen.

»Man skal i stedet ringe 112, hvor det sundhedsfaglige personale på vagtcentralerne kan guide i hjertelungeredning og oplyse om, hvor den nærmeste hjertestarter hænger. Applikationen er altså udelukkende til brug, når man vil orientere sig«, siger Grethe Thomas.

Ifølge Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab, har app'en et stort potentiale i forhold til at redde menneskeliv.

»Vi ved, at hjertestartere sjældent tages i brug af vidner til hjertestop, og det er sandsynligvis først og fremmest fordi, at de ikke er klar over, hvor hjertestarterne hænger. Med vagtcentralernes adgang til hjertestarterkortet, samt registrering af hjertestarterne i Danmark er der et stort potentiale for, at vi fremover kan redde flere liv, siger Freddy Lippert.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce