Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Salt. Saltsyderiet på Læsø får måske en rolle i behandlingen af rygerlunger.
Foto: Morten Langkilde/Morten Langkilde

Salt. Saltsyderiet på Læsø får måske en rolle i behandlingen af rygerlunger.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læsø-salt er måske godt for rygerlunger

Salt fra Læsø undersøges på Aalborg Sygehus som middel mod rygerlunger.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læsø Salt kan måske også lindre generne ved at have rygerlunger.

I forvejen er det kendt, at Læsø-saltet kan lindre generne ved psoriais. Nu bliver Læsø-boerne de første til at teste, om øens salt også er godt for KOL-patienter med åndredrætsbesvær, skriver DR Nordjylland.

Tilbud om lungetjek

I slutningen af denne måned vil kommunen, Læsø Kur og lungemedicinsk afdeling ved Aalborg Sygehus tilbyde at tjække Læsø-boernes lungefunktion helt gratis. De ø-boere som måtte have behov, får derefter et tilbud om at komme i salt-behandling på Læsø Kur.

LÆS ARTIKEL

På Læsø Kur vil nogle af patienterne blive bedt om at indånde forstøvet saltvand, mens andre indånder forstøvet salt. Lungemedicinsk afdeling på Aalborg Sygehus står for behandlingen og vil sammenligne resultaterne med en gruppe patienter, der følger en standard-behandling uden salt.

Forsøget varer i fire måneder og en gang til næste år venter man at kunne dokumentere, om indånding af salt har en gunstig virkning eller ej på patienter med lungelidelsen KOL.

KOL er en lungesygdom, der rammer flere hundrede tusinde danskere, specielt rygere. Det typiske tegn på KOL er åndenød, som skyldes forsnævring af luftvejene. Mange lider også af hoste og slim i luftvejene.

Den bedste behandlingsmulighed er selvfølgelig at stoppe med at ryge. Medicin - og måske salt - kan måske lindre patienternes gener ved sygdommen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden