Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Motion. Øget fysisk aktivitet hjælper ikke på symptomerne på depression, viser ny undersøgelse. (Arkivfoto)
Foto: Tobias Selnæs Markussen

Motion. Øget fysisk aktivitet hjælper ikke på symptomerne på depression, viser ny undersøgelse. (Arkivfoto)

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forskere: Motion hjælper ikke mod depression

Britisk undersøgelse viser, at øget fysisk aktivitet ikke hjælper deprimerede.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Motion hjælper ikke på symptomerne på depression. Det viser en britisk undersøgelse offentliggjort i British Medical Journal.

Det skriver den engelske avis The Guardian på sin hjemmeside.

I den første større undersøgelse af sin slags har forskere fra Universiteterne i Bristol og Exeter, samt Peninsula College of Medicine and Dentistry undersøgt patienter, som lige var diagnosticeret med depression. Undersøgelsen underbygger ikke teorien om, at motion skulle være godt mod symptomerne på depression.

361 patienter i alderen 18 til 69 deltog i undersøgelsen. De blev inddelt i to grupper, hvor den ene gruppe fik normal behandling, og den anden fik normal behandling samt en behandling med øget fysisk aktivitet.

Motion giver ikke noget ekstra Forskerne fulgte patienterne i op til et år for at vurdere ændringer i deres symptomer. Undersøgelsen viste, at en øget fysisk aktivitet samt normal behandling ikke lindrer symptomerne mere end normal behandling alene.

»Flere undersøgelser har vist en positiv effekt ved fysisk aktivitet for personer, der lider af depression, men vores indgreb med fysisk aktivitet var ikke en effektiv strategi til at reducere symptomer«, siger Melanie Chalder fra University of Bristol's School of Social and Community Medicine til guardian.co.uk.

Hun understreger dog, at motion er gavnligt for patienter, der ud over depression lider af eksempelvis overvægt, sukkersyge eller hjertekarsygdom.

Depressive foretrækker ikke-medicinsk behandling

Hun bliver bakket op af sin kollega, John Campbell. Han siger til The Guardian, at patienter med depression ofte foretrækker alternative behandlingsformer, der ikke er baseret på medicin, frem for den traditionelle behandling.

LÆS OGSÅ

»Motion og fysisk aktivitet så lovende ud som en alternativ behandling, men denne nøje tilrettelagte undersøgelse viser, at motion ikke lader til at være effektiv til at behandle depression«, siger John Campbell, professor ved University of Exeter til guardian.co.uk.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden